OFICIAL! Se schimbă banii şi actele românilor!

Ionuţ Cataramă   
în Hotnews
12/07/2016, 20:24
OFICIAL! Se schimbă banii şi actele românilor!

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea care prevede revenirea coroanei pe capul acvilei din stema României, obligând astfel autorităţile publice să facă toate modificările necesare până la 31 decembrie 2018,an în care se împlinesc 100 de ani de la Marea Unire.

Astfel, autorităţile publice au obligaţia să înlocuiască stemele şi sigiliile existente în prezent cu noile modele ale acestora, pe toate actele emise, pe drapelele şi emblemele folosite.BNR va emite, de asemenea, noi monede şi bancnote, avand noile însemne, chiar dacă, în paralel, vor circula şi cele vechi.Românii,la termenul de expirare al buletinului,paşaportului,permisului auto vor primi acte cu noile însemne naţionale.Cine va dori însă,le va putea schimba şi mai devreme.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

„Scutul mare, pe albastru, are o acvilă de aur cu capul spre dreapta încoronată, cu ciocul şi ghearele roşii, cu aripile deschise, ţinând în cioc o cruce ortodoxă din aur, în gheara dreaptă o sabie, iar în gheara stângă un buzdugan”, prevede legea promulgată de şeful statului.

Sursă: www.libertatea.ro

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×