O nouă avertizare ANM: Cum va arăta vremea în următoarele două zile

Eduard Popa   
in Prognoza meteo
20/03/2018, 15:53
O nouă avertizare ANM: Cum va arăta vremea în următoarele două zile

Informarea a intrat în vigoare marţi, la ora 15:00 şi este valabilă până joi, 22 martie, ora 10:00. Fenomenele vizate sunt vreme deosebit de rece, precipitaţii în general moderate cantitativ şi polei. Meteorologii avertizează că temperaturile vor fi cu cel puţin 10 grade mai scăzute decât cele specifice acestei perioade din an. De asemenea, valorile vor fi negative noaptea şi dimineaţa în toată ţara, iar în cea mai mare parte a Moldovei chiar şi ziua.

„Pe parcursul zilei de miercuri (21 martie) aria precipitatiilor se va extinde treptat dinspre sud-vest si va cuprinde cea mai mare parte a tarii, iar in jumatatea de sud a teritoriului si la munte, izolat, cantitatile de apa vor depasi 10…15 l/mp”, a transmis ANM.

Vine din nou zăpada

Vremea vine şi cu o nouă perioadă de ninsoare. În Munţii Banatului, Carpaţii Meridionali şi de Curbură se va depune un strat nou de zăpada. „În Oltenia, Muntenia şi Dobrogea vor fi precipitaţii sub formă de ploaie, lapoviţă şi ninsoare şi trecător se va forma polei sau gheţuş, iar în restul teritoriului vor predomina ninsorile”, mai precizează ANM.

Meteorologii avertizează că vremea extrem de rece se va menţine până la sfârşitul acestei săptămâni şi că va ninge în majoritatea regiunilor, probabilitatea fiind mai mare în sud, sud-est şi la munte.

Ştirea MOMENTULUI

Zilele Bucureștiului 2018! În Piața Constituției îi veți găsi pe Rod Stewart și Gheorghe Zamfir

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei STIRI MONDENE si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale STIRI MONDENE, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.