O jurnalistă din Bucureşti a fost tâlhărită, în centrul Capitalei! Ce s-a întâmplat apoi

Raluca Ogaru   
în Reality show
27/03/2018, 09:47
O jurnalistă din Bucureşti a fost tâlhărită, în centrul Capitalei! Ce s-a întâmplat apoi GALERIE FOTO
Cora Muntean a anuţat tâlhăria pe pagina ei de Facebook. Aceasta a postat un mesaj emoţionant, urmat de o aşa-zisă rezoluţie a problemei. Jurnalista, însă, ridică o problemă care ne afectează pe toţi, în acest moment. Cora Muntean a fost jefuită, lângă Mănăstirea Caşin, în jurul orei 20.00.
 
”Aseară, la ora 20.20, am fost talharită. Lângă Mănăstirea Casin. Am coborât din autobuz. Am făcut cam 50 de metri şi am auzit paşi grăbiţi in spate. Am dat sa ma dau la o parte, să fac loc. Am simtit o lovitură in ceafă si am cazut. Individul a început să tragă de geantă. M-am opus si am început să mă lupt cu el. Si sa strig cu toată puterea după ajutor. Mi-a dat un pumn în faţă, a reuşit sa-mi smulgă geanta si a fugit. M-am ridicat si am scos telefonul, care era în buzunarul hainei. Imi tremurau mâinile si incercam sa gasesc apelul de urgenţă. El fugea si se îndepărta. Am avut senzaţia că mă aflu în desert, ca păşesc pe un nisip mişcător, nimeni in jur, doar masini pe stradă. Poliţia a ajuns foarte repede. De la Secţia 2. Cum au ajuns, s-au asigurat că nu sunt in stare gravă, m-au urcat in masina lor si au început să perieze zona. Abia după 2 ore, când eram la sectie, m-a apucat durerea de cap, de mandibula. Au chemat ambulanţă şi am ajuns la urgenţă. Astăzi o doamnă, Andras Ibolya, mi-a gasit poşeta si a facut eforturi mari să mă găsească. A acceptat să meargă poliţia la ea acasă, să ia geanta, să fie amprentata. Eu am stat aproape toată ziua la poliţie şi la IML. Oricât incerc sa ma detaşez, încă aud paşii grabiti, încă simt pumnul, încă îi vad privirea. Toată lumea a spus, pe bună dreptate, ca am avut noroc ca sunt in viaţă sau ca nu sunt mutilată. Ca nu trebuia sa ma lupt cu el. Eu cred asa: 
– că dacă ne predăm infractorilor îi încurajăm 
– că dacă renunţăm sa facem demersuri, chiar dacă birocraţia nr scoate din minţi, pe considerentul că “oricum nu se rezolvă nimic”, îi încurajăm. 
Am stat aseară si azi si m-am uitat la sute de poze cu infractori, am spus de zeci de ori poliţiştilor cum s-a intamplat, am făcut reconstituirea.
Este foarte grav fenomenul. Şi, să ştiţi că si eu am crezut ca mie nu mi se poate întâmpla. 
Va multumesc pentru gândurile bune. Sigur voi trece si peste asta. Dar nimic nu-mi va putea şterge din minte paşii grăbiţi si pumnii care au căzut asupra mea“., a scris Cora Muntean.
 
Nefericitul incident a lăsat traume adânci asupra femeii.
 
”Camerele de supraveghere din intersecţia de la Caşin nu au funcţionat sâmbătă seara, când am fost tâlhărită. (Am înţeles că nu funcţionează deloc, ca 80% dintre camerele pe care s-au dat milioane de euro). Infractorilor nu le-au putut asigura condiţii de lux şi i-au lăsat pe străzi. Am fost la Poliţie şi am făcut şi portretul robot. Astăzi am ieşit pe stradă singură pentru prima dată. La metrou, când coboram scările, un domn m-a atins pe umăr, se grăbea să prindă metroul. Mi-a sărit inima din piept. Trebuia să mă întâlnesc cu un poliţist în zona Poliţiei Capitalei. Nu ştiam cum arată. Un domn, când am trecut pe lângă el, m-a atins şi m-a strigat: Doamnă! Iar era să-mi sară inima. Era poliţistul, în civil. Poate şi pentru că sunt în cauză, dar acum cred că trebuie să facem ceva pentru siguranţa noastră. Poţi fi sănătos şi educat, vine un individ de-ăsta şi te nenoroceşte. Sâmbătă am fost eu, mâine poate fi oricine.”, a mai spus femeia.
Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×