Nuțu Cămătaru, eliberat din închisoare cu recursul compensatoriu! Cât executase din pedeapsă

Alexandra Chivu   
în Stiri de ultima ora
12/03/2019, 16:29
Nuțu Cămătaru, eliberat din închisoare cu recursul compensatoriu! Cât executase din pedeapsă GALERIE FOTO
Nuțu Cămătaru, eliberat din închisoare cu recursul compensatoriu!

Interlopul Nuțu Cămătarul a fost eliberat din închisoare condiționat în baza recursului recompensatoriu. Pe numele său Ion Balint, a fost condamnat la 5 ani și 11 luni de închisoare pentru mai multe infracțiuni cu violență. Șeful interlopilor a executat un an și câteva luni din pedeapsă și a fost eliberat după ce Judecătoria Găești a admis propunerea formulată de Penitenciarul Găești, acolo unde Nuțu Cămătaru era închis pentru șantaj.

Nuțu Cămătaru a fost eliberat din închisoare cu recursul compensatoriu

În data de 8 octombrie 2018, magistrații Curții de Apel Ploiești au dispus cererea de contopire a pedepselor formulate de Ion Balint. „Dispune anularea Mandatului de executare a pedepsei închisorii (…) al Curţii de Apel Bucureşti – Secţia I Penală şi a Mandatului de executare a pedepsei închisorii (…) al Judecătoriei Sector 4 Bucureşti şi emiterea unui nou mandat de executare a pedepsei închisorii pentru pedeapsa rezultantă de 5 ani şi 11 luni închisoare, la rămânerea definitivă a prezentei sentinţe”, este scris în sentința dată în octombrie anul precedent.

Interlopul a fost încarcerat în decembrie 2017 la închisoarea din Ploiești, iar, ulterior, a fost transferat la Penitenciarul Găești. De menționat este că frații Ion și Vasile Balint, dar și Radu Cristian Roșca, cunoscut drept ”Roșca”, liderul clanului ”Sportivilor”, alături de alți 51 de interlopi, au fost trimiși în judecată în iulie 2013, pentru infracțiuni cu violență.

Nuțu Cămătaru, eliberat din închisoare cu recursul compensatoriu! Cât executase din pedeapsă
Pe numele său Ion Balint, a fost condamnat la 5 ani și 11 luni de închisoare pentru mai multe infracțiuni cu violență

”Cămătarii” și ”Sportivii”, două grupuri specializate în săvârșirea de infracțiuni de violență

”Cămătarii” și ”Sportivii” erau două grupuri specializate în săvârșirea de infracțiuni de violență, șantaj, tentativă de omor calificat și omor deosebit de grav, tulburarea ordinii și liniștii publice, uz de armă letală fără drept, ultraj contra bunelor moravuri și nerespectarea regimului armelor și munițiilor. Conform anchetatorilor, activitatea celor două grupuri infracționale organizate s-a desfășurat pe două ramuri infracționale.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×