LOVITURĂ TERIBILĂ pentru PREOŢI! Banii din NUNŢI şi ÎNMORMÎNTĂRI…

Ionuţ Cataramă  
înHotnews
13/05/2015, 12:07
LOVITURĂ TERIBILĂ pentru PREOŢI! Banii din NUNŢI şi ÎNMORMÎNTĂRI…

Creştinii ortodocşi care îşi plătesc anual contribuţia către parohia de care aparţin ar putea avea anumite beneficii din partea bisericii. Mai mulţi senatori şi deputaţi vor ca toţi românii care sunt la zi cu taxa către biserica de care aparţin să nu mai plătească alţi bani atunci când apelează la serviciile preotului din parohie. Concret, aceştia nu vor mai scoate din buzunare bani pentru nunţi, botezuri, sfeştanii, înmormântări sau alte servicii religioase. Decizia ar urma să se aplice numai dacă proiectul de lege care va fi depus zilele acestea în Parlament va fi adoptat de către aleşi.

Mai mult, dacă enoriaşul doreşte să se căsătorească religios într-o altă parohie, el nu va plăti pentru acest serviciu, ci îi va arăta preotului chitanţa prin care dovedeşte că este la zi cu plata anuală a contribuţiei, se mai arată în draftul de lege. “Credincioşii plătesc anual o taxă către parohia din care fac parte, bani destinaţi întreţinerii acelei parohii. Cred că este normal ca atunci când un om are un eveniment, fie el nuntă, botez sau înmormântare, să nu mai plătească pentru serviciul religios, întrucât a plătit o dată. Sunt nenumărate cazuri în care credinciosul nu are astfel de evenimente, dar el îşi plăteşte taxa, fără a beneficia de vreun serviciu religios”, ne-a declarat deputatul PNL Dragoş Gunia, unul dintre iniţiatorii legii.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată?Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române!Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

ŞOC! PREMIERUL UNEI ŢĂRI DIN UE SE ÎNSOARĂ CU…PARTENERUL LUI!

MIHAELA RĂDULESCU, GRAVIDĂ?! Ce a spus VEDETA PRO TV!

ANUNT SFASIETOR!!! „SÎNT LA UN PAS DE MOARTE!!!” PREZENTATOAREA TV….

A MURIT UN MARE CANTARET!!! MILIOANE DE FANI I-AU FREDONAT SUPER HITUL!!! VEZI VIDEO!!!

FOSTA SOŢIE A LUI MUTU I-A CERUT VOIE, FOTBALISTUL A SPUS „DA”! ADIO!

VIDEO! REVOLTĂTOR! CĂLĂTOR FĂRĂ BILET, SNOPIT DE CONTROLORII RATB!

ÎMPĂCAREA ANULUI ÎN SHOWBIZZ! L-A IERTAT!

VEZI VIDEO INCENDIAR CU DANI ŞI FLAVIA DANSÎND BACHATA! ŢI SE RIDICĂ INSTANT PULSUL! 

Dezvăluiri HALUCINANTE din relaţia unui cuplu celebru al României! Înşelată după cununia civilă, a vrut să anuleze nunta! 

CE ANUNŢ! SUPERVEDETA de la noi care e ÎNSĂRCINATĂ la 40 de ani! 

ÎMPĂCAREA ANULUI ÎN ROM NIA? SE ÎNTOARCE CONTROVERSATA VEDETĂ LA FOSTUL SOŢ?!

BREAKING NEWS! ŞOC LA ANTENA 1! VEDETA A FOST DATĂ AFARĂ PENTRU CĂ A NEGOCIAT CU PRO TV!!!

Te-ar mai putea interesa și:
    Închide ×