Nuntă cu peste trei sute de invitați în plină epidemie de coronavirus! Majoritatea se aflau în izolare sau carantină. Petrecerea a fost întreruptă de mascați VIDEO

Bilanțul tot mai mare al persoanelor infectate cu coronavirus pe teritoriul României, 277 conform informațiilor furnizate până la această oră, nu pare să-i sperie deloc pe membrii unei comunități de romi din comuna Merișani, satul Borlești, județul Argeș. Ignorând total măsurile impuse de autorități pentru a stopa răspândirea bolii, aceștia au încins o petrecere pe cinste, la care au luat parte 300 de invitați, că doar o dată se mărită fiica unuia dintre cei mai respectați oameni din zonă.

Nuntă în plină epidemie de coronavirus. Mascații au intervenit pentru a evacua cei 300 de invitați, mulți dintre ei aflați în izolare sau carantină

Cum tradiția se respectă indiferent de situație, câteva zeci de romi din Videle, judeţul Teleorman s-au deplasat cu surle și trâmbițe în localitatea argeşeană, cu gândul să ia mireasa. Nu a contat nici măcar faptul că mulți dintre cei prezenți la fericitul eveniment, proaspăt întorși din țări precum, Italia, Spania sau Germania, puternic afectate de COVID-19, erau plasați în carantină sau izolare la domiciliu.

Din păcate pentru nuntași, intrarea alaiului de maşini în sat a fost surprinsă de camerele de supraveghere ale primăriei, astfel că informaţia a ajuns în scurt timp la cunoştinţa autorităţilor. Ba mai mult, deranjați de gălăgia din sat, vecinii au reclamat totul prin apel la numărul de urgență 112.

Petrecerea a fost întreruptă de mascați. Nuntașii plecați din carantină sau izolare riscă amenzi drastice

Așa se face că întreaga curte fără gard a petrecăreților s-a umplut imediat cu echipaje de poliţie și luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale şi forţe ale Jandarmeriei Argeş. Ajunși la fața locului, oamenii legii au descoperit aproximativ 100 de scaune, dar și mese amenajate ca pentru o mare petrecere, în timp ce maşinile teleormănenilor erau parcate în afara părţii carosabile.

După ce le-au explicat romilor că astfel de evenimente sunt strict interzise în contextul epidemiei de coronavirus, polițiștii au acționat pentru eliberarea zonei şi dispersarea invitaților. Nu mică le-a fost mirarea când au constatat că mulți dintre aceștia figurau în bazele de date ale autorităților ca fiind izolați sau în carantină.

Primarul comunei, Luigi Ionescu, a declarat că nu ştia despre acest eveniment, în condițiile în care persoanele de etnie romă nu obișnuiesc să anunțe oficial despre astfel de petreceri. Potrivit edilului, fiecare familie din comunitatea de romi a fost înștiințată cu privire la noile restricții impuse pentru evitarea epidemiei de COVID-19.

În urma intervenției oamenilor legii, petrecerea nu a mai putut avea loc aşa cum fusese programată, motiv pentru care invitații din Teleorman au plecat acasă cu tot cu mireasă, iar cei din Merişani au rămas să strângă tot ce puseseră pe mese şi să petreacă în cadru mai restrâns.

Pentru fapta lor, nuntașii s-ar putea alege cu amenzi de până la 20.000 de lei sau chiar cu dosare penale, riscând în acest caz să-și petreacă următorii cinci ani în spatele gratiilor. A fost demarată deja o anchetă ce urmează să stabilească toate măsurile care se impun.

De asemenea, cel care a organizat petrecerea a fost dus la secţie şi amendat cu 4.000 de lei. Cercetările continuă pentru a stabili cu exactitate măsurile ce se impun în urma acestei întâmplări demne de filmele lui Kusturica.