Cum se scrie numele tău în japoneză! Citeşte-l cu o voce gravă! Distracţia, garantată!

Filon Stan   
în Hotnews
11/09/2017, 14:15
Cum se scrie numele tău în japoneză! Citeşte-l cu o voce gravă! Distracţia, garantată!

Numele tău în japoneză! Va suna ca în desenele animate! Vezi cum se scrie, dar şi cum se citeşte numele tău în limba japoneză. Un accent grav, pe o voce cât mai groasă, iar distracţia este garantată! Limba japoneză are două sisteme de scriere, katakana şi hiragana. Cel dintâi, katakana, este folosit pentru scrierea cuvintelor de origine străină sau pentru nume proprii, prin urmare şi pentru scrierea numelor proprii din limba română.

Katakana, sistemul de scriere japonez folosit în redarea grafică a cuvintelor străine, se foloseşte pentru neologisme, dar şi pentru scrierea numelor proprii. Dacă pentru unii ar putea fi o simplă curiozitate, cunoaşterea caracterelor japoneze katakana i-ar putea ajuta pe alţii să evite situaţiile jenante. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi

Numele tău în japoneză! Nu îl tatua, dacă nu cunoşti bine limba!

De exemplu, în cazul tatuajelor în limbi străine cu mesaje „nefericite”, motiv de distracţie pe internet, când posesorii înscrisurilor cu cerneală pe piele se trezesc, din cauza unei litere „desenate” greşit, un alt mesaj decat cel dorit.

În limba japoneză, cuvintele sunt accentuate de obicei pe ultima silabă, aşa că pentru a păstra accentuarea originală se pot folosi vocale lungi (duble) pentru silaba accentuată (de exemplu „gheorghe” este „gyōruge” în japoneză, sau „gyouruge”).

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×