Nicolae Ceaușescu avea și un tabiet fără de care nu putea să trăiască. Totul se petrecea după ce pleca soția lui, Elena Ceaușescu de acasă. Era știut însă că pasiunea dictatorului nu era prea îndrăgită de aceasta, tocmai de aceea, în mare se întâmpla numai când ea era departe. Nici nu ieșea bine pe ușă aceasta și Nicolae CEaușescu pleca și el la vânătoare. Îi plăcea să împuște mistreți, cerbi sau urși.
De altfel, dictatorul se lăuda cu peste 400 de medalii, dar și cu o captură impresionantă. La un moment dat a împușcat un porc mistret de peste 300 de kg. Ultima activitate de vânătoare a avut loc pe 10 decembrie 1989, cu doar câteva săptămâni înainte de deces. Culmea, Nicolae Ceaușescu era pasionat și de cinematografie, motiv pentru care în reședința lui avea mai multe săli de proiecție pe care acesta le adora.
Fostului dictator îi plăceau foarte multe filmele americane, dar și cele românești sau rusești, la care se uita întodeauna cu întreaga familie. Vă reamintim că la 30 de ani de la Revoluție a fost deschisă și camera secretă a lui Nicolae Ceaușescu. Aflată la aproape 10 metri sub pământ, aceasta le permitea celor doi să se refugieze în cazul unui bombardament sau atac chimic ori nuclear și a fost blamată mulți ani de zile de români.
Conform presei, după ce intri în Palatul Primăverii, pe partea dreaptă este o scară de coborâre către cramă. Sistemele de ventilaţie se află în partea de sus a pereţilor, iar temperatura este scăzută, comparativ cu restul camerelor. „Din această încăpere se pleacă spre buncăr, trecând printr-o altă cameră de tranziţie. Intrarea în locul ascuns este bine mascată de o uşă capitonată, după care urmează o a doua uşă, metalică, masivă, închisă ermetic.
Nimeni nu poate preciza dacă există plumb sau dacă sunt alţi factori de izolare. Cele 17 trepte albe, de marmură, cordonul roşu care ţine loc de balustradă şi pereţii bej, ornamentaţi, creează impresia coborârii spre o sală de ceremonii”, scriu cei de la Cancan despre intrarea în bunărul familie Ceaușescu