Nicolae Ceaușescu era înnebunit după crenvurștii românești, cu care i-a cucerit pe toți șefii de state la recepțiile dinainte de 1989

Dan Suta   
în Stiri de ultima ora
09/10/2019, 16:35
Nicolae Ceaușescu era înnebunit după crenvurștii românești, cu care i-a cucerit pe toți șefii de state la recepțiile dinainte de 1989
Nicolae Ceaușescu era destul de gurmand. L-au pasionat crenvurștii făcuți după rețetă românească. Sursa foto: Politico

Conform dezvăluirilor făcute de Adrian Eugen Cristea și Marius Marinescu, Nicolae Ceaușescu avea câteva obsesii culinare. Fostul dictator era fascinat de crenvurștii românești, iar acest preparat i-a cucerit și pe șefii de state cu care fostul președinte s-a întâlnit în perioada lui de glorie.

Nicolae Ceaușescu era pofticios, dar zgârcit

Chiar dacă era pofticios și îi plăceau foarte mult mezelurile, Nicolae Ceaușescu era destul de zgârcit când venea vorba de mâncare. De multe ori comanda strict cât știa că poate să mănânce și cât îi recomanda doctorul. Crenvurștii erau atracția gastronomică la recepții, cei veniți din afară remarcând un gust cu totul extraordinar. Cei care au stat în preajma lui Ceaușescu au aflat de ce erau aceștia atât de buni: erau 100% naturali, căci bucătarul fostului președinte nu punea coloranți sau conservanți în ei.

„Am discutat cu fostul bucătar al lui Nicolaea Ceauşescu şi îmi spunea că Ceauşescu era atât de zgârcit încât în momentul în care rămânea puţină mâncare – comanda, ştiu eu, două felii de parizer, una o dădea retur. Avea grijă ca să mănânce atât cât i-a prescris medicul, nu mai mult. Era de o zgârcenie ieşită din comun, care a rămas din tinereţea lui, şi-a pus amprenta de când era într-o familie foarte mare şi cu multe lipsuri”, a povestit Marius Marinescu, potrivit dcnews.ro.

Crenvurștii fostului dictator, apreciați și de străini

„Crenvurştii erau cei care atrăgeau foarte mult. Toţi şefii de state care i-au gustat erau foarte încântaţi cum de se sparg crenvurştii aceia aşa uşor şi au un gust extraordinar. Erau aşa pentru că era interzis să se pună în alimente coloranţi sintetici şi produse chimice. Totul era natural”, a spus Adrian Eugen Cristea.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×