A murit Jake LaMotta! Legendarul pugilist avea 95 de ani GALERIE FOTO

Filon Stan   
în Galerie foto
21/09/2017, 11:11
A murit Jake LaMotta! Legendarul pugilist avea 95 de ani GALERIE FOTO GALERIE FOTO

Jake LaMotta, fostul campion mondial supranumit „Taurul Înfuriat” sau „Taurul din Bronx”, a decedat la vârsta de 95 de ani în urma unei pneumonii, informează BBC. Viaţa sa, care a osciliat mai mereu între succes şi exces, a fost transpusă pe peliculă de Martin Scorsese în filmul Raging Bull, cu actorul Robert DeNiro în rolul principal, premiat cu un Oscar pentru această interpretare.

„Taurul furios” este un film biografic al cărui rol principal este jucat de Robert De Niro. Acesta interpretează rolul lui Jake LaMotta, un boxer de categoria mijlocie, a cărui furie sadomasochistă şi gelozie sexuală îi distrug viaţa familială. Pelicula redă povestea lui Jake LaMotta, fost campion de categoria mijlocie, al cărui succes şi a cărui tenacitate în ring au fost contrabalansate de agitata sa viaţă personală, plină de furie, gelozie şi suspiciune, direcţionate în special către soţia şi fratele său (care îi era şi manager). Din cauza acestor izbucniri, Jake rămâne în final falit, singur şi nemângâiat. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi

Jake LaMotta, la cuţite cu o altă legendă: Sugar Ray Robinson

În cariera sa, LaMotta a obţinut 83 de victorii, dintre care 30 prin KO, 19 înfrângeri şi patru lupte la egalitate. Rivalitatea sa cu Sugar Ray Robinson a fost una dintre cele mai acerbe din sport, LaMotta câştigând doar una dintre cele şase partide disputate.

„Trei dintre cele mai grele lupte pe care le-am avut au fost cu Sugar Ray Robinson, Sugar Ray Robinson şi Sugar Ray Robinson. Am luptat cu Sugar (n.r. – zahăr) de atâtea ori încât mă mir că nu am făcut diabet”, spunea LaMottas cu umor, care a îmbrăţişat şi o carieră în stand-up comedy.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×