Mugur Isărescu vrea bănci în locul barurilor din centrul istoric al Capitalei

Ionuţ Cataramă   
în Hotnews
28/05/2015, 16:59
Mugur Isărescu vrea bănci în locul barurilor din centrul istoric al Capitalei

Mugur Isărescu, guvernatorul Băncii Naţionale a României (BNR), vorbeşte despre transformarea centrului istoric al Capitalei într-un centru bancar, aşa cum era altădată. Guvernatorul BNR a vorbit de perioada interbelică, atunci când în acea zonă îşi aveau sediul 200 de bănci. Între timp, locul lor a fost luat de restaurante.

„Am avut chiar conferinţă la BNR cu această temă. Sperăm din nou să reuşim în sfârşit acest lucru şi în demersul de a revitaliza cel puţin o parte din centrul financiar bucureştean. Această ţară, această capitală a avut un city, acum este Bucureştiul vechi şi e foarte drăguţ, că e plin de restaurante, dar acolo erau circa 200 de bănci înainte de război, societăţi finaciare, societăţi de asigurări, circa 200. Cam toate clădirile erau de bancă”, a spus Mugur Isărescu.

„Nu mai avem şansa asta, s-a întâmplat peste tot în lume, din cauza parcărilor, zgârie-norilor, să le readucem la aceeaşi funcţiune, dar să revitalizăm într-un fel city-ul bucucureştean, alături de acel Bucureşti vechi, cât a mai ramas el. Eu cred că încă se poate”, a mai spus guvernatorul BNR.

Sursă: www.digi24.ro

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×