Mugur Isărescu, avertisment pentru bănci: „Există o revoltă a populaţiei”

Ionuţ Cataramă   
în Hotnews
22/05/2015, 20:30
Mugur Isărescu, avertisment pentru bănci: „Există o revoltă a populaţiei”

Guvernatorul Băncii Naţionale, Mugur Isărescu, le-a transmis bancherilor că există o revoltă a populaţiei împotriva lor şi i-a sfătuit să iasă mai des în public cu explicaţii. El a avertizat că Banca Centrală nu mai poate fi percepută drept un avocat al băncilor comerciale, pentru că nu face bine nimănui.

„Suntem, noi, lumea de astăzi, într-o perioadă de represiune financiară. Să explicaţi ce este aceea o bancă comercială. Dacă mai lăsaţi multă vreme această explicaţie numai la nivelul Băncii Centrale, se va întări la nivelul populaţiei sentimentul că noi suntem avocaţii dumneavoastră şi nu e bine în primul rând pentru dumneavoastră. Complexitatea acestei industrii trebuie explicată populaţiei pentru a tempera avântul ideilor proaste şi populiste. Chiar vă rog să faceţi acest lucru cu mai mult curaj”, a fost mesajul lui Mugur Isărescu, guvernator al Băncii Naţionale a României.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Sursă: www.digi24.ro

Închide ×