O replică a celebrului tablou Mona Lisa, vândută cu 750 de mii de dolari! Carismatica Mona Lisa are barbă şi mustaţă!

Filon Stan  
înHotnews
24/10/2017, 18:53
O replică a celebrului tablou Mona Lisa, vândută cu 750 de mii de dolari! Carismatica Mona Lisa are barbă şi mustaţă!

O replică a celebrului tablou Mona Lisa, pictată de Marcel Duchamp, a fost vândută cu 750.000 de dolari! Mona Lisa este pictată în replica lui Duchamp cu barbă şi mustaţă! O replică realizată de artistul francez Marcel Duchamp (1887-1968) a celebrului tablou Mona Lisa, pictat de Leonardo da Vinci la începutul secolului al XVI-lea, a fost vândută de casa de licitaţii Sotheby’s, pentru suma de 750.000 de dolari. Replica lui Duchamp o prezintă pe Mona Lisa cu mustaţă şi barbă!

Mona Lisa cu barbă şi mustăţi făcea parte din colecţia de artă suprarealistă a lui Arthur Brandt, un colecţionar american, şi avea o estimare iniţială de 400.000-600.000 de euro. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată?Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române!Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Mona Lisa cu mustaţă a fost realizată în 1964

Varianta vândută de Sotheby’s, la Paris, este o copie realizată de artist în 1964, după lucrarea originală, pictată în 1919, şi care se găseşte în patrimoniul Centrului Georges Pompidou din Paris.

Iniţial, copia Giocondei mustăcioase a fost dăruită de Marcel Duchamp scriitorului Louis Aragon, iar acesta, la rândul său, a donat-o Partidului Comunist Francez, pentru ca, în final, pictura să poposească în colecţia particulară americană.

Te-ar mai putea interesa și:
    Închide ×