Momente istorice la Barcelona. Ce s-a decis în legătură cu independenţa Cataloniei

George Heisu   
în Hotnews
10/10/2017, 21:58
Momente istorice la Barcelona. Ce s-a decis în legătură cu independenţa Cataloniei

Preşedintele regiunii catalane Carles Puigdemont şi-a mai moderat marţi tonul vehement în legătură cu independenţa Cataloniei şi a dat dovadă de fler în politică, îndemând la dialog toate părţile implicate în această chestiune. Puidgemont s-a adresat Parlamentului regional, declarând că nu doreşte escaladarea tensiunilor, dimpotrivă.

„Catalonia trebuie să devină şi va fi un stat independent, dar, deocamdată, va purta un dialog cu Madridul”, a concluzionat marţi seară Carles Puigdemont, care a cerut Parlamentului să suspende procesul declarării independenţei pentru a purta negocieri în acest sens cu Madridul. Acesta a precizat că „votul de autodeterminare” nu a fost o decizie personală, ci o exprimare democratică a oamenilor Cataloniei. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe GRUPA 1 pentru a vedea programul şi rezultatele din celelalte jocuri din preliminariile CM 2018! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi.

Independenţa Cataloniei, „singura şansă de supravieţuire a acestei regiuni” 

Puidgemont a acuzat din nou Madridul de violenţe, de abuzuri şi de închiderea staţiilor de votare, adăugând că Madridul i-a umilit pe catalani. „Singura şansă de supravieţuire a Cataloniei este de a deveni un stat”, a mai spus Puigdemont, care a invocat exemplul Marii Britanii. „În Marea Britanie am văzut că este posibil, de ce în Spania nu ar fi posibil?”, se întreabă preşedintele catalan.

Poliţia a păzit ore bune clădirile publice şi a închis Parcul Ciutadella, în care se află Parlamentul regional catalan. Presa internaţională relatează că declararea independenţei Cataloniei ar putea determina autorităţile spaniole să reacţioneze dur. La nivel european, situaţia este clară: un viitor stat independent catalan nu va primi recunoaştere internaţională.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×