Aceşti doi copii au fost daţi în consemn la frontieră! Adevărul dureros din spatele imaginilor

Raluca Ogaru   
în Reality show
06/03/2018, 13:12
Aceşti doi copii au fost daţi în consemn la frontieră! Adevărul dureros din spatele imaginilor GALERIE FOTO
UPDATE 14.20 În această dimineaţă, cei doi copii răpiţi de tatăl lor au fost găsiţi în Bucureşti, lângă ambasada Greciei. Bărbatul a fost identificat de jandarmul aflat în postul de pază al ambasadei şi fost dus de urgenţă la audieri. 
 
„După atâtea ore de chin, m-am bucurat foarte mult că i-am găsit. Ieri, în jurul orei 15.20, copiii erau cu vecina care îi lua zilnic de la şcoală. Atunci au fost răpiţi de tatăl lor”, a declarat tânăra la Antena3.
 
Femeia spune că a sunat la 112, dar că sesizarea ei nu a fost luată în considerare imediat.
 
„Am pierdut aproximativ 20 de minute, Trebuia o cooperare mult mai rapidă”, acuză mama copiilor.
 
Tânăra povesteşte că şi anul trecut a trecut printr-o situaţie asemănătoare.
 
„Şi anul trecut am trecut prin aceeaşi situaţie, iar poliţiştii mi-au spus că glumesc şi că îmi dau amendă”, îşi aminteşte femeia din Vărbilău.
 
Mama copiilor spune că s-a separat de tatăl micuţilor pentru că bărbatul era violent, consuma şi făcea trafic de droguri.
 
În 5 martie, la ora 15.30, poliţiştii din Prahova au fost sesizaţi de o femeie din localitatea Vărbilău, mama a doi copii, de 8 şi 10 ani, despre faptul că cei doi copii ar fi fost luaţi de tatăl lor, făra acordul său.
În acest caz, poliţiştii au întocmit dosar penal pentru lipsire de libertate şi nerespectarea hotărârilor judecătoreşti.
Potrivit declaraţiilor mamei, se pare că bărbatul are antecedente penale în Grecia, susţinând că a fost condamnat pentru trafic de stupefiante.
 
Astfel, poliţiştii au demarat imediat căutările, minorii fiind daţi în urmărire şi în consemn la frontieră.
 
Fetiţa se numeşte Micheloudakis Kalliopi, are 10 ani şi următoarele semnalmente: 1,15 – 1,20 m. înălţime, constituţie astenică, păr lung, şaten, ochi căprui, faţa ovală, ten măsliniu. La momentul dispariţiei era îmbrăcată cu geacă de culoare gri cu glugă îmblănită, pantaloni tip jeans de culoare albastru deschis cu tăieturi, ghete negre cu blană crem albă, caciulă de culoare roz, cu model gri, fular de culoare roz.
Băieţelul se numeşte Micheloudakis Georgios, are 8 ani şi următoarele semnalmente: 1,15 – 1,20 m. înălţime, constituţie astenică, păr scurt şaten, ochi căprui, lipsă dinţi partea superioară, incisivi centrali şi laterali. La momentul dispariţiei era îmbrăcat cu geacă de culoare gri închis, cu glugă îmblănită, pantaloni negri cu model alb şi o aplicaţie fosforescenta, ghetuţe îmblănite de culoare gri cu maro, fes gri cu linii verzi, fular gri cu linii albastre.
 
”Din cercetări a reieşit că, printr-o hotărâre judecătorească definitivă, tatăl nu avea drept de vizită şi ar fi luat copiii de pe stradă, în timp ce se aflau cu o vecină a mamei, care îi luase de la şcoală. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de lipsire de libertate şi nerespectarea hotărârilor judecătoreşti, cercetările fiind continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vălenii de Munte. Persoanele care pot oferi informaţii care să conducă la depistarea copiilor sunt rugate să sune la numărul unic de urgenţă 112 sau să anunţe cea mai apropiată unitate de poliţie”, se precizează într-un comunicat al Poliţiei.
 
Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×