Ministrul Sănătății a vorbit despre medicul care l-a salvat pe Florin Busuioc. Sorina Pintea a admis că ”este o practică uzuală!”. Pe scurt, Busu a suferit un un infarct în noaptea de marți, 6 noiembrie, aproape de ora 21:30. Actorul susținea un spectacol la Filarmonica din Craiova, când, la finele lui, a acuzat dureri. După șase apeluri la 112, o ambulanță SMURD a venit pentru a-i acorda îngrijirile de rigoare. Medicii au hotărât ca Florin Busuioc să fie operat de urgență, asta după ce a fost dus la Terapie Intensivă, la Spitalul Județean din Craiova. Prezentatorul nu a avut noroc ca medicul Octavian Istrăoaie să răspundă la telefon, lucru care i-a împins pe cei responsabili să-l pună pe Busu pe mâna unui medic rezident.
Despre toată tevatura și procesul prin care a trecut Busu a vorbit ministrul Sănătății. ”Pacientul a beneficiat de intervenţia medicilor în momentul în care a fost nevoie, la timp, practice, el a fost resuscitat de echipele SMURD, transportat la unitatea de primiri urgenţe, acolo i s-a făcut o procedură iniţială tromboliză, iar apoi a fost stentat în 3 ore de la producerea infarctului. A fost un infarct masiv. Medicul care a stentat este un medic primar, medicul rezident despre care se vorbeşte că ar fi făcut intervenţia a asistat la această procedură. De asemenea, în sală s-a mai aflat un medic electro-fiziolog cu competenţe europene”, a declarat Sorina Pintea.
Totodată, ministrul a subliniat că actorul a avut parte de cele mai bune îngrijiri medicale la Spitalul din Craiova. ”Florin Busuioc a avut parte de cele mai bune îngrijiri şi are în continuare parte de cele mai bune îngrijiri la Spitalul din Craiova. E adevărat că şeful de Secţie Cardiologie nu a răspuns iniţial la telefon, era oricum destul de târziu, dar asta nu înseamnă că cineva nu şi-a făcut treaba”, a adăugat ministrul Sănătății.
De asemenea, aceasta a ținut să mai argumenteze și motivul pentru care Florin Busuioc a fost operat de un medic rezident. ”Există cardiologi intervenţionişti în multe spitale din ţară, dar nu suficienţi cât să acopere o gardă. Cinci, de exemplu, ar trebui să acopere o gardă. Aşa că se procedează la chemări de la domiciliu sau garda la domiciliu. Este o practică uzuală, inclusiv în străinătate. Prin urmare, a fost contactat şeful de secţie nu a răspuns la telefon şi atunci managerul l-a sunat pe următorul medic primar care a venit la spital şi a făcut intervenţia”, a încheiat Sorina Pintea.