Anchetă bombă în Marea Britanie! Mii de britanici au fost infectaţi cu HIV şi hepatita C!

Filon Stan   
în Hotnews
28/10/2017, 00:02
Anchetă bombă în Marea Britanie! Mii de britanici au fost infectaţi cu HIV şi hepatita C!

O investigaţie făcută publică de televiziunea Sky News şochează Marea Britanie! S-a descoperit că peste 4 mii de cetăţeni britanici au fost infectaţi cu boli foarte grave, în urma unor transfuzii de sânge. Jumătate dintre cei infectaţi au fost răpuşi de respectivele boli. Britanicii au primit sânge contaminat cu HIV şi hepatita C.

Televiziunea Sky News, care a făcut această dezvăluire, precizează că „veritabila crimă în masă” ar fi avut loc între 1970 şi 1980. Au fost infectaţi pacienţii care sufereau de hemofilie şi care aveau nevoie de transfuzii, drept tratament. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi din Cupa Romaniei

Mii de britanici infectaţi cu HIV pe vremea premierului Margaret Thatcher

Ziariştii britanici au aflat că sângele era adus inclusiv de la condamnaţi din Statele Unite, prostituate şi dependeţi de droguri. Jurnaliştii mai scriu că Executivul, condus în acea vreme de Margaret Thatcher, a încercat să se spele pe mâni de responsabilitate şi să limiteze compensaţiile acordate familiilor victimelor.

Guvernul britanic va declanşa acum o anchetă pentru a se stabili cum a fost posibil ca mii de cetăţeni britanici să ajungă să fie infectaţi cu bolile respective.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×