Alţi 23 de migranţi descoperiţi în Timişoara! Irakienii au fost găsiţi într-o clădire dezafectată

Filon Stan   
în Hotnews
14/09/2017, 14:44
Alţi 23 de migranţi descoperiţi în Timişoara! Irakienii au fost găsiţi într-o clădire dezafectată

Migranţi găsiţi în Timişoara! Poliţiştii locali au găsit 23 de migranţi din Irak, printre care şi copii, într-o clădire dezafectată aflată pe malul Canalului Bega. Aceştia nu aveau acte de înregistrare în evidenţele autorităţilor române şi au fost predaţi poliţiştilor de la Secţia 4 din Timişoara.

Potrivit unui comunicat de presă, de joi, al Poliţiei Locale Timişoara, poliţiştii locali au participat la o acţiune de ecologizare pe malul Canalului Bega, verificând inclusiv clădirile dezafectate. Într-una dintre aceste clădiri au depistat 23 de persoane, inclusiv copii, cetăţeni irakieni. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe GRUPA G pentru a vedea rezultatele din celelalte jocuri din grupele Europa League! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi.

Migranţii, găsiţi în urma operaţiuni de ecologizare pe Bega

”În cadrul acţiunii, poliţiştii locali au verificat inclusiv clădirile dezafectate de pe malurile Canalului Bega, constatând că în una din ele, amplasată vizavi de fosta bază sportivă Solventul, se afla un număr de 23 de persoane, inclusiv minori. Cei în cauză au fost verificaţi stabilindu-se că sunt cetăţeni irakieni care se adăposteau în clădirea respectivă, nu deţineau documente legale de înregistrare în evidenţele autorităţilor române, motiv pentru care au fost predaţi poliţiştilor de la Secţia 4 pentru continuarea cercetărilor sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei”, se arată în comunicat.

În această vară, poliţiştii locali au depistat mai multe grupuri de migranţi, atât pe străzile din zona centrală a municipiului Timişoara, cât mai ales în Parcul Botanic, aflat, de asemenea, în centrul oraşului. De asemenea, mai mulţi migranţi şi-au ridicat o tabără la marginea oraşului, fiind imediat ridicaţi de poliţişti. Miercuri, 150 de mifranţi au fost aduşi în portul Midia, după ce nava pe care se aflau, sub pavilion turcesc, a plutit în derivă timp de patru zile. Oamenii au fost duşi la poliţia de Frontieră pentru identificare.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×