Cum va fi vremea de Florii! Meteorologii aduc veştile proaste!

Filon Stan   
în Stiri de ultima ora
30/03/2018, 16:35
Cum va fi vremea de Florii! Meteorologii aduc veştile proaste!

Veşti proaste! Vremea se răceşte destul de mult de Florii, faţă de temperaturile care se vor înregistra sâmbătă. Mai mult, meteorologii anunţă şi ploi pe arii largi. 

După o săptămână cu temperaturi în creştere, datorate unui val de aer cald venit din nordul Africii, peste România se va abate, duminică şi luni, o masă de aer rece dinspre Polul Nord, ce va produce o scădere cu până la 5 grade Celsius a temperaturilor.

Unde va ploua de Florii!

“Duminică şi luni se va produce o uşoară răcire a vremii. Va pătrunde un aer mai rece dinspre partea centrală a continentului, concomitent cu apariţia de precipitaţii. În ziua de Florii, cel puţin în partea de vest, centru şi nord a teritoriului României, vor fi reprize cu ploi, o scădere a temperaturilor, ploi trecătoare putând apărea şi în partea de sud, sud-est. Scăderea temperaturilor va fi doar cu câteva grade, nu este o scădere brutală. Pe de altă parte, vântul se va intensifica, va fi o zi destul de vântoasă cea de Florii. În zonele de munte, pe creste, vântul va sufla chiar tare, posibil şi peste 90-100 km/h, dar viteze, în general de 55-60 km/h. S-ar putea ca în partea de nord şi de centru, scăderea să fie mai mare de 5 grade Celsius, însă în acele zone vom reveni la normalul perioadei, deci 14-15 grade Celsius. Din fericire, temperaturile nocturne nu vor scădea aşa de mult, vom rămâne cu temperaturi pozitive, cu minime între 2 şi 8 grade Celsius în acea perioadă, deci nu aşteptăm fenomene de iarnă”, a declarat pentru Libertatea Mihai Timu, meteorolog în cadrul Administraţiei Naţionale de Meteorologie.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×