ALERTĂ METEO! Ploi şi vijelii, după zilele „de vară”! Ce se întâmplă cu temperaturile

George Heisu   
în Hotnews
23/10/2017, 00:12
ALERTĂ METEO! Ploi şi vijelii, după zilele „de vară”! Ce se întâmplă cu temperaturile

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis un cod galben şi altul portocaliu pentru zilele următoare, valabile pentru mai multe judeţe din centrul şi sudul ţării. De notat că temperaturile vor scădea de la o zi la alta, astfel încât la mijlocul săptămânii vremea va deveni rece în toată ţara. La munte, la altitudini mari, trecător vor fi precipitaţii mixte.

În ceea ce priveşte codul galben, acesta se referă la dimineaţa zilei de luni, 23 octombrie, când aria ploilor se va extinde dinspre vest cuprinzând treptat cea mai mare parte a ţării. În intervalul menţionat, în Oltenia, cea mai mare parte a Munteniei (inclusiv în zona municipiului Bucureşti) şi local în Transilvania, se vor cumula cantităţi de apă ce vor depăşi local 20-30 l/mp şi izolat 40 l/mp. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi

Potop în unele zone, conform prognozei meteo

În zona Carpaţilor Meridionali şi a Carpaţilor de Curbură, se vor cumula cantităţi de apă pe arii extinse între 30 şi 50 l/mp şi izolat peste 60 l/mp. Vântul va avea intensificări, local şi temporar, în majoritatea regiunilor, cu viteze de 50…55 km/h, iar la munte, cu precădere în zona înaltă a Carpaţilor Meridionali, vor fi rafale de peste 70…80 km/h.

ANM a emis şi un cod portocaliu, valabil începând de luni, 23 octombrie, ora 12:0o, până pe 24 octombrie, ora 18:00. Zone afectate de avertizare sunt zona deluroasă şi montană a judeţelor Mehedinţi, Gorj, Vâlcea, Argeş şi Dâmboviţa. În intervalul menţionat, în respectivele zone, cantităţile de apă vor depăşi pe arii extinse 50…60 l/mp şi izolat 80 l/mp.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×