Medicul Adrian Streinu Cercel, primele dezvăluiri despre românul vindecat de coronavirus! „Testatarea nu a fost falsă. Nici pomeneală”

Medicul Adrian Streinu Cercel a făcut primele dezvăluiri despre românul vindecat de coronavirus! Directorul Institutului de Boli Infecțioase spune că totul este corect și că nu s-a greșit nimic în testare.

Medicul Adrian Streinu Cercel, primele dezvăluiri despre românul vindecat de coronavirus!

Vă readucem aminte că tânărul de 25 de ani, din comuna Prigoria, considerat a fi primul român infectat cu coronavirus s-a vindecat, după ce două teste au ieșit negative.

Adrian Streinu Cercel a vorbit despre evoluția virusului în ceea ce îl privește pe bărbat și spune că totul s-a desfășurat conform graficelor.

„Testatarea nu a fost falsă. Nici pomeneală”

”Testatarea nu a fost falsă. Nici pomeneală. Testarea a fost absolut corectă, testul este pozitiv, unda este maximă.

Este cert, e comparativ cu controlul. Mai mult decât atât aceste teste fiind teste de genetică moleculară, adică ele caută fragmente de ARN a virusului, nu prea au cum să greșească.

 Mai mult decât atât, au un interval destul de lung. El a devenit negativ în a zecea spre a 11 zi.

Noi știm de când suntem mici că o o gripă se vindecă într-o săptămână, așa se întâmplă și în momentul de față”, a spus profesorul Adrian Streinu-Cercel, directorul Institutului de Boli Infecțioase ‘Matei Balș’ din București, la Antena 3.

De remarcat că și al doilea test al tânărului din Gorj, primul pacient confirmat în România cu noul coronavirus, este negativ.

În mod normal, tânărul poate să plece acasă, lucru care este posibil să se întâmple luni, atunci când se fac externările din spital.