STB a luat măsuri, după ce în România a fost declarată oficial epidemia de gripă. La capăt de linie autobuzele sunt tratate cu substanțe pentru a opri răspândirea virusului gripal. Anunțul a fost făcut pe o rețea de socializare chiar de către societatea de transport.
„STB SA a luat măsuri suplimentare de igienizare și dezinsecție a tuturor mijloacelor de transport la plecarea din autobaze și depouri, în vederea combaterii gripei.”, este anunțul oficial făcut pe pagina de Facebook, făcut de Societatea de Transport București.
STB SA tratează toate mijloacele de transport la plecarea din autobaze și depouri, în vederea combaterii gripei. După declararea epidemiei de gripă, în autobaze și depouri s-au luat măsuri de igienizare și dezinsecție. Anunțul însoțit de câteva poze cu acțiunea de igienizare a atras și ironia internauților care au taxat desele defecte ale noilor autobuze cumpărate din Turcia. „La alea turcoaz sa dati si cu niste tamaie pe la instalatia electrica, motor”, a comentat un utilizator.
Andrei George Creci, directorul general al Societății de Transport București a spus că odată cu mărirea parcului auto STB ia în calcul și o majorare a prețului biletelor. „Ne mândrim cu reţeaua noastră de transport pentru că este una dintre cele mai mari din centrul şi estul Europei, mai ales la tramvaie. Sunt 765 de kilometri pătraţi, din care 228 kilometri pătraţi arie metropolitană, şi deservim circa 2,5 milioane de locuitori. În total, sunt aproximativ 500 de kilometri. Pe această reţea funcţionează 26 linii de tramvaie, 16 linii de troleibuze şi 122 de linii de autobuze. În trafic circulă în jur de 280 tramvaie, 181 de troleibuze şi 865 de autobuze. Zilnic, în Bucureşti, sunt efectuate 1,18 milioane de călătorii, din care 520.000 cu tramvaiele, 120.000 cu troleibuzele şi 540.000 de călătorii cu autobuzele.”, a declarat Andrei George Creci, directorul general al Societății de Transport București.