Mașinile electrice prind tot mai mult teren în România. Statistica arată că vine sfârșitul erei diesel

Dan Suta   
în Stiri de ultima ora
09/11/2019, 13:19
Mașinile electrice prind tot mai mult teren în România. Statistica arată că vine sfârșitul erei diesel
Mașinile electrice s-au vândut bine în anul 2019, în România. Sursa foto: 4tuning.ro

Mașinile electrice sunt tot mai căutate în România, semn că se apropie sfârșitului așa-zisei eră diesel, iar asta o arată statisticile. Mai precis, numărul mașinilor electrice înmatriculate în primele nouă luni din acest an (ianuarie-septembrie) a crescut cu 113%, cifrele vânzărilor fiind impresionante.

Mașinile electrice s-au vândut bine în primele luni din 2019

Înmatriculările cu motoare diesel au scăzut în același interval menționat mai sus cu 27,3%. Informațiile sunt oferite de Asociația Constructorilor de Automobule din România, ACAROM. Și mai exact, s-au înmatriculat aproape 1.000 de mașini electrice noi, în timp ce au prins teren și cele hibride atingând 5.320 de unități. Țara europeană în care s-au înregistrat cele mai multe înmatriculări de mașini electrice este Norvegia, cu 49.483 unități, iar pe locul doi vine tare din urmă Germania, cu 48.055 de unități.

Nemții sunt urmați de olandezi, cu 34.321 de unități, francezi, cu 30.378 unități. Românii se apropie timid de acest trend, însă este un punct important de pornire. În 2020 se așteaptă ca cifra vânzărilor mașinilor electrice să crească și mai mult în țara noastră, între 5.000 – 10.000 de unități. Unele țări din Europa iau măsuri importante pentru a-i încuraja pe cetățeni să cumpere astfel de mașini nepoluante.

Nemții dau bonusuri pentru cei care își iau mașini nepoluante, în valoare de 6.000 de euro

Statul german, de pildă, a crescut ajutorul pentru cetățenii care vor să achiziționeze mașini electrice. Acesta ajunge acum la o sumă deloc mică, de 6.000 de euro. Este vorba despre un bonus din care jumătatea sumei este suportată chiar de producătorii mașinilor puse în vânzare. „Cred că aceasta este o şansă pentru a creşte cererea, ceea ce va fi un lucru bun pentru noi. Orice ajută la această transformare, la creşterea cererii consumatorilor, este un lucru bun pentru noi, şi în acest sens salutăm deciziile adoptate astăzi”, susține Klaus Rosenfeld, directorul producătorului de componente auto Schaeffler AG, scrie pagina web incont.știrileprotv.ro.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×