Mașina zburătoare devine realitate: Audi și Airbus vor testa conceptul „Pop.Up”

Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
03/12/2018, 09:32
Mașina zburătoare devine realitate: Audi și Airbus vor testa conceptul „Pop.Up”
Mașnile zburătoare, tot mai aproape de realitate cu ajutorul Audi și Airbus!

Vor fi lansate mașinile zburătoare! Producătorii de autovehicule se pregătesc de noutatea secolului mult așteptată, mașinile zburătoare. Audi, parte din Volkswagen, alături și de Airbus au semnat scrisoarea de intenție împreună cu guvernul german pentru a putea înfăptui testele pentru mașinile zburătoare.

Conceptul „Pop.Up” a fost prezentat în anul acesta la International Motor Show (GIMS). Cei care au visat multă vreme la mașinile viitorului, se pot bucura! Acesta sunt din ce în ce mai aproape de realitate.

Mașini zburătoare, prin conceptul  „Pop.Up”!

Deplasarea unei capsule pe o platformă electrică, dar și prin atașarea ei la o dronă cu dimensiuni mari se numește „Pop.Up Next” .Așadar, călătorii din capsulă pot chema o dronă în momentul în care platforma rutieră este în trafic, iar drumul se va continua precum celui al unui elicopter. Andreas Scheuer, ministrul german al transporturilor, a anunțat pe data de 21 iunie că: „taxiurile care zboară nu mai sunt o simplă viziune, ele ne pot duce într-o nouă dimensiune a mobilităţii. Ele sunt o oportunitate imensă pentru companiile care dezvoltă deja această tehnologie”.Conceptul de „Pop.Up” și-a avut prezentarea în anul 2017, la Geneva.

Mașini zburătoare
Mașini zburătoare

Cunoscuta „Capsula”, realizată în anul 1982, și-a dus proiectul la un alt nivel anii aceștia, prin Italdesign și Airbus. Aceasta poate avea două tipuri de deplasare, poate să se deplaseze autonom, cu ajutorul unei inteligențe artificiale și prin calcule, care îl ajută pe conducătorul acesteia să aleagă drumul cel mai rapid până la destinația dorită de el. „Pop.Up” se poate cupla de asemenea și la un tren pe șosea, dar și la o dronă de o capacitate mare. Conceptul vechi de „Capsula”, din 1982, a fost prezentat de grupulItaldesign la expoziția de atunci de la Torino. Viitorul vehicul de atunci avea chiar aceeași platformă și putea să fie transformat cu ajutorul schimbării păărții de sus a caroseriei.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×