Mare atenție! Vreme extremă la granița României! Avertismentul transmis de MAE

Raluca Ogaru    Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
04/01/2019, 14:20
Mare atenție! Vreme extremă la granița României! Avertismentul transmis de MAE
Se anunță vreme extremă la granița României1

Din păcate, MAE a anunțat azi că românii care doresc să călătorească în Bulgaria vor avea parte de o vreme la extreme, pentru că s-a emis un cod portocaliu și galben de ninsori. De asemenea, aceștia mai avertizează blocarea drumurilor. „Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Bulgaria că, în conformitate cu datele transmise de Institutul de Meteorologie şi Hidrologie local,

în perioada 4-5 ianuarie 2019, 15 regiuni vor fi afectate de căderi însemnate de precipitaţii sub formă de ninsoare, însoţite de vânt puternic şi au fost emise: • Cod portocaliu de vânt puternic în regiunea Sliven, în care vântul va sufla dinspre nord-nord-est în rafale de până la 30 m/s”, precizează reprezentanții MAE într-un comunicat de presă pentru MEDIAFAX.

MAE avertizează vreme extremă la granița României!

” • Cod portocaliu de precipitaţii sub formă de ninsoare, însoţite de vânt puternic, în regiunea Burgas; vântul va sufla în rafale de până la 30 m/s viscolind stratul de zăpadă, fapt ce va determina apariţia troienelor. Stratul de zăpadă va avea grosimea prognozată de 10-15 cm; • Cod galben de ninsoare, cu vânt puternic, în regiunile: Blagoevgrad, Pazardjik, Plovdiv, Smolian, Haskovo, Kârdjali şi Yambol. Vântul va sufla în rafale de până la 20-25 m/s viscolind zăpada, fapt ce va determina apariţia troienelor de zăpadă.

Stratul de zăpadă va atinge grosimea de 10-15 cm; • Cod galben pentru vânt puternic în regiunile: Dobrici şi Varna, unde vântul va sufla dinspre nord-nord-est în rafale de până la 20-25 m/s; • Cod galben de precipitaţii sub formă de ninsoare în regiunile: Montana, Vraţa, Loveci şi Gabrovo. Stratul de zăpadă va atinge grosimea de 10 cm”, potrivit sursei citate. De asemenea, reprezentanții MAE recomandă șoferilor să conducă prudent, viteza să fie adecvată și autovehiculele să fie potrivit echipate perioadei reci/ Unele categorii de drumuri posibil să fie închise în curând din cauza formării troienelor de zăpadă.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×