Marcel Ciolacu, noul șef al PSD în conflict cu Liviu Dragnea! Fostul lider a fost la un pas să îl bată

Președintele Camerei Deputaților Marcel Ciolacu a preluat puterea în Partidul Social Democrat după ce Viorica Dăncilă și-a dat demisia de la conducere. Marcel Ciolacu a fost unul dintre apropiații fostului lider PSD Liviu Dragnea, dar după căderea Guvernului Grindeau cei doi au fost pe punctul de a se lua la bătaie.

Marcel Ciolacu și Liviu Dragnea au ajuns din prieteni, dușmani

După şedinţa CEx care a durat mai bine de cinci ore Marcel Ciolacu a fost ales în funcția de președinte al PSD. Prin urmare, după demisia fostului premier al României Viorica Dăncilă, președintele Camerei Deputaților a devenit președintele interimar al PSD. În trecut, actualul lider PSD a fost numit vicepremier în timpul Guvernului Tudose fiind unul dintre apropiații fostului lider PSD Liviu Dragnea. Cei doi au fost prieteni buni și chiar obișnuiau să meargă împreună la pescuit.

În primăvara anului trecut Marcel Ciolacu a schimbat tabăra și a trecut de partea lui Mihai Tudose. Au căzut împreună la începutul anului 2018. Acesta a fost și motivul pentru care câteva luni mai târziu, mai exact în toamnă, Liviu Dragnea a început să se certe violent cu Marcel Ciolacu la sfârșitul unei ședințe. Cei doi s-au înjurat și au gesticulat, dar niciun deputat PSD nu a îndrăznit să-i despartă.

Ce a făcut Marcel Ciolacu după încarcerarea lui Liviu Dragnea

Imediat după ce fostul lider PSD Liviu Dragnea a ajuns după gratii, Marcel Ciolacu a fost recuperat de tandemul Viorica Dăncilă- Paul Stănescu şi propus la şefia Camerei Deputaţilor. A fost ales datorită partenerilor de coaliție ALDE. Totodată, actualul președinte PSD a fost unul dintre membrii organizației PSD Buzău urcând rapid în ierarhie, iar în anul 2010 a ajuns șeful filialei locale unde a stat timp de 2 ani. Ulterior, a trecut prin funcțiile de viceprimar, consilier local, consilier județean, prefect interimar și deputat de Buzău.

În urmă cu 4 ani au apărut în presă mai multe fotografii cu Marcel Ciolacu și Omar Hayssam, la o partidă de vânătoare organizată de Direcția Silvică Buzău. Liderul PSD a recunoscut că fotografiile sunt reale, dar că au fost tăiate și la respectiva vânătoare au luat parte mai multe persoane. Sirianul condamnat pentru terorism Omar Hayssam era la vremea respectivă un apropiat al liderilor PSD. La începutul anilor 2000 Marcel Ciolacu apărea pe lista datornicilor lui Hayssam care i-ar fi împrumutat 200 de milioane de lei vechi.