Mâncarea pentru bebeluşi, bombă la borcănaş

Filon Stan   
în Hotnews
25/10/2017, 10:03
Mâncarea pentru bebeluşi, bombă la borcănaş

Zahărul este inamicul numărul unu al omului, o spun specialiştii, iar când este consumat încă din primele luni de viaţă, acesta poate face foarte mult rău. Specialiştii atrag atenţia asupra hranei pentru bebeluşi! De multe ori, hrana pentru bebeluşi conţine sare, zahăr şi aditivi pe care copilul îi asimilează linguriţă cu linguriţă. Efectele piureurilor la borcănaş se vor vedea în timp, în sănătatea viitorului adult. Mai mult, unele borcănaşe vin şi cu nişte sfaturi la fel de dăunătoare. „Dacă copilul refuză, puteţi să adăugaţi puţin zahăr sau puţină sare în acea mâncare şi o va primi”.

Ingredientele sunt scrise chiar pe eticheta, dar cu litere atât de mici, încât să nu poată fi citite decât cu o lupa. Părinţii aleg această variantă din comoditate, lipsă de timp, dar şi de informare. Eugenia Dobrescu, specialist în diversificarea alimentaţiei copilului: „Multe au zahăr- nu de multe ori am văzut borcane de mâncare pentru copii în care proteină de origine animală este combinată cu amidonul cu cartoful. Este o combinaţie de baza de nutriţie de care ar trebui să ne ferim”. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi din Cupa Romaniei

.

Mâncarea la borcanaş netezeşte drumul spre obezitate

Dr. Alina Papadopol, medic pediatru: „Are un gust absolut oribil şi pentru că are mult lapte praf care face că mâncarea să fie mai dulce decât gustul legumelor separat creează acelaşi stil de dependenţă de acel tip de mâncare”.

Eugenia Dobrescu, specialist în diversificarea alimentaţiei copilului: „Zahărul este un drog, creează dependenţă. nu aduce nimic bun corpului. Duce clar către probleme de sănătate ale copilului şi viitorului adult diabet, probleme de obezitate, cardiovasculare. Cu cât putem feri mai mult în primii ani de viaţă, cu atât este mai bine”.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×