Mâine este ultima zi din an când mai poți face asta!

Irina P   
in Stiri de ultima ora
16/05/2018, 14:44
Mâine este ultima zi din an când mai poți face asta!
Înălțarea Domnului. Ce poți face în această zi?

Mâine este ultima zi din an când mai poți face asta! Joi, 17 mai, Biserica Ortodoxă prăznuiește Înălțarea Domnului. Această sărbatoare este cunoscută și sub numele de Ispas. Înălțarea Domnului marcheaza ziua în care creștinii se saluta unul pe celalalt cu „Hristos S-a înălțat!” si „Adevărat S-a înălțat!”.

Mâine este ultima zi din an când mai poți face asta!

Mâine este ultima zi în care gospodinele vor mai putea să vopsească ouă roșii și să coacă pască.

În urma hotărârilor Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe din anii 1999 și 2001, Înălțarea Domnului a fost consfințită ca Zi a Eroilor și ca sărbătoare națională bisericească. În această zi, bisericile romanești din tara și din strainatate sărbatoresc pe toți eroii români.

Ştirea MOMENTULUI

FATA celei mai batrane mame din România a şocat Internetul! Cum s-a pozat ELIZA ILIESCU! A ajuns de nerecunoscut

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei STIRI MONDENE si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale STIRI MONDENE, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.