Mai mult de un milion de români au 10.000 de lei în cont fără să știe! Iată dacă te încadrezi și tu printre ei

Alexandra Chivu   
în Stiri de ultima ora
16/10/2018, 18:44
Mai mult de un milion de români au 10.000 de lei în cont fără să știe! Iată dacă te încadrezi și tu printre ei
Mai ult de un milion de romani au 10.000 de lei în contul lor bancar!

Mai mult de un milion de români cu suma de 10.000 de lei în contul lor bancar fără să știe măcar. Iată dacă te încadrezi și tu în această categorie norocoasă de oameni. Se pare că, în urma unui sondaj, 2 din 3 români cred că Pilonul II de pensii trebuie să existe în continuare. Însă, partea mai puțin bună este că mulți dintre oameni nu știu nici măcar care a fost contribuția lor la sistemul de pensii private. Așadar, în urma unui soncaj de opinie, ce a fost făcut de ISRA Center, pentru Asociația pentru Pensiile Administrative Privat din România(APAR), se arată faptul că un procent de 71% dintre cetățenii români pricep că banii pe care-i dau la Pilonul II rămân în final tot la ei.

De altfel, toți îi păstrează pentru ”zilele negre”, mai exact, pentru perioada în care vor avea nevoie de bani, și anume: la bătrânețe. Așa că, acest procent de 71% de oameni doresc să existe în continuare Pilonul II de pensii. Tot în urma aceluiași sondaj, se arată și că mai puțin de 3 din 4 români cred că cei de la cârma statului nu vor plăti pensia generațiilor următoare, situație în care este imperios necesară existența unui astfel de pilon de pensii.

Peste un milion de români au în cont 10.000 de lei fără să știe!

Peste un milion de romani au in contul lor bancar fara sa stie 10.000 de lei
Mâinile muncite ale unui bătrân, în timp ce își ținea pensia abia primită

Președintele APAR a precizat câteva lucruri cu privire la situația milionului de români care au în cont 10.000 de lei fără să știe, dar și a Pilonului II de pensii. ”Din estimările noastre, există circa un milion de români care participă la Pilonul II și care nu știu că au în cont deja cel puțin 10.000 de lei. Fie că nu au bani în cont, fie nu știu că au ajuns deja cel puțin la această sumă. Mi se pare un motiv suficient pentru care fiecare să verifice dacă are cont de Pilon II și, dacă da, câți bani s-au strâns deja în el”, a declarat Radu Crăciu, președinte APAR. În momentul acesta, legea, în momentul pensionării, lasă românii să-și scoată banii economisiți la Pilonul II ori într-o singură tranșă ori în timp de 5 ani.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×