MAE, alertă de călătorie! Incendii de vegetație, în mai multe țări din Europa

Raluca Ogaru    Sandra Popescu   
în Stiri de ultima ora
26/07/2018, 11:59
MAE, alertă de călătorie! Incendii de vegetație, în mai multe țări din Europa
MAE a emis o nouă alertă de călătorie, de această dată pentru mai multe țări din Europa. Ministerul Afacerilor Externe anunță că, în această perioadă, s-au produs incendii de vegetație în mai multe zone preferate de turișii români ca destinații de vacanță.

Astfel, MAE anunță că Suedia se confruntă în aceste zile cu incendii majore de vegetație. De asemenea, în estul Angliei, 1.500 de oameni au fost evacuați de urgență. Printre cei care au fost salvați din calea flăcărilor, se aflau și turiști care vizitau un parc zoo, salvatorii evacuând în același timp și animalele din incintă. În Anglia, este foarte cald, pentru această perioadă a anului. Miercuri, 25 iulie, s-a înregistrat cea mai călduroasă zi, fiind un record pentru 2018. Temperaturile au depășit 33 de grade Celsius, însă vestea proastă este că în următoarea perioadă, ele ar putea să atingă valori alarmante. Astfel, meteorologii susțin că, în zilele care vor veni, se poate ajunge chiar și la maxime de 39 de grade Celsius.

MAE, alertă de călătorie

Cum era de așteptat, MAE a emis o alertă de călătorie și în Grecia, după ce flăcările de la periferia Athenei s-au extins alarmant. ”Vor fi afectate următoarele regiuni: Epirul, insulele din nordul Golfului Ionic, vestul Greciei continentale, Tessalia, insulele Sporade și insulele din nordul și estul M. Egee, estul Macedoniei, Tracia, Evia, Macedonia Centrală (în principal Halkidiki).”, se arată într-un comunicat al ministerului.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×