Clienţii unui bar au câştigat 220 de milioane de euro la loteria de Crăciun

Claudia Mîţoi    Daniel Vlad   
în Stiri de ultima ora
23/12/2017, 16:27
Clienţii unui bar au câştigat 220 de milioane de euro la loteria de Crăciun

Bucurie mare pentru clineţii unui bar din oraşul Vilalba, situat în nord vestul Spaniei. Aceştia au câştigat vineri seară 220 de milioane de euro la tradiţionala loterie organizată de Crăciun , informează Agerpres. Imediat după ce au aflat că sunt câştigători patroana barului respectiv a mărturisit că şi ea se află pe lista celor care au de încasat bani din premiul respectiv. „Nici nu pot să-mi dau seama cât de mulţi bani înseamnă această sumă”, a declarat Pillar, patroana barului şi comerciantă de bilete la loterie, adăugând că şi numele ei se află pe lista câştigătorilor. 

 Premiile totale din acest an au fost de 2,4 miliarde de euro, iar cel mai mare dintre premiile individuale – denumit “El Gordo” – este de 4 milioane de euro. În total, 160 de premii principale sunt atribuite în cadrul acestei loterii, întrucât fiecare dintre cele 100.000 de numere este vândut de 160 de ori. Biletul de participare la concurs este de 20 de euro.

„Extragerile au loc în fiecare an pe 22 decembrie!”

Concursul resectiv are un regulament bine stabilit de la început, iar dacă acesta este încălcat, atunci participanţii sunt eliminaţi din joc. Loteria, organizată în acest an la Teatro Real – sediul Operei din Madrid – în cadrul căreia sunt atribuite numeroase premii de mai mică valoare, durează de obicei peste trei ore.Numerele norocoase sunt extrase de un grup de copii, care scot bile de lemn din două sfere de mari dimensiuni şi, apoi, încep să cânte cu voci suave şi să anunţe în această manieră insolită numerele înscrise pe fiecare bilă.

Premiul cel mare poate să ajungă la 680 de milioane de euro, însă el este împărţit de obicei între câteva mii de deţinători de bilete. La această tradiţie, ce a debutat în urmă cu peste 200 de ani, în 1812, participă milioane de spanioli, care iau cu asalt site-urile organizatorilor şi stau la cozi impresionante în faţa magazinelor din întreaga ţară pentru a cumpăra bilete la loterie.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×