Laura Codruța Kovesi a obținut cele mai multe voturi la audieri! Cum arată clasamentul pentru Parlamentul European acum

Laura Codruţa Kovesi a obţinut cele mai multe voturi în Comisia pentru Control Bugetar (CONT) din Parlamentul European, în urma audierilor care au avut loc, marți, la Bruxelles!

Kovesi a primit 12 voturi în Comisia CONT, în timp ce francezul Francois Bohnert a primit 11 voturi. Un singur vot a primit cel de-al treilea candidat pentru funcția de procuror-șef european, germanul Andres Ritter.

Laura Codruța Kovesi a obținut cele mai multe voturi în Comisia CONT din Parlamentul European

Europarlamentarul Siegfried Mureșan a publicat, pe Facebook, rezultatul votului în Comisia CONT.

“VICTORIE URIAȘĂ PENTRU ROMÂNIA OAMENILOR CINSTIȚI 
Tocmai s-a încheiat votul în Comisia de Control Bugetar (CONT) a Parlamentului European pentru alegerea Procurorului Șef European.
Rezultatul votului:
—Laura Codruța Kovesi (România): 12 voturi
—Andreas Ritter (Germania): 1 voturi
—Jean-Francois Bohnert (Franța): 11 voturi.
Acest vot este avizul Comisiei de Control Bugetar.
Urmează mâine la ora 12 votul Comisiei LIBE, care e comisia decidentă. 
FELICITĂRI CANDIDATULUI ROMÂNIEI!”, a scris Mureșan pe Facebook.

Laura Codruţa Kovesi a fost audiată, marți, în faţa comisiilor pentru libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne (LIBE) şi control bugetar (CONT) ale Parlamentului European pentru funcţia de post de procuror-şef european.

Fosta șefă a DNA a declarat că prioritatea ei este crearea unui Parchet european independent şi eficient, că nu este vinovată de nicio una dintre acuzațiile care i se aduc în România și că are o experiență vastă în spate care o va ajuta să-și respecte obligațiile ce-i revin în această misiune. Kovesi a primit aplauze la final.

Laura Codruta Kovesi a transmis un mesaj catre PSD. nu se va razbuna, daca va ajunge procuror sef in PE!

Kovesi a menționat că îndeplineşte toate criteriile legale pentru a deveni procuror european, că a respectat întotdeauna legea şi toate normele de procedură penală şi a afirmat că procurorii trebuie să fie obiectivi şi să-şi desfăşoare activitatea ”cu pasiune, dar nu cu patimă”.

Candidaţii pentru primul post de procuror-şef european pentru infracţiuni împotriva bugetului Uniunii Europene au fost audiaţi la Bruxelles, în comisiile pentru libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne (LIBE) şi control bugetar (CONT) ale Parlamentului European.