Klaus Iohannis, lovitură dură din partea CCR. Ce decizie au luat judecătorii!

Oana Andreescu   
în Stiri de ultima ora
10/05/2018, 16:25
Klaus Iohannis, lovitură dură din partea CCR. Ce decizie au luat judecătorii! GALERIE FOTO

Klaus Iohannis a primit o lovitură dură din partea judecătorilor Curții Constituționale. Aceștia au repins sesizarea președintelui cu privire la modificarea Legii de funcţionare a Agenţiei Naţionale de Intergritate care prevede că interdicţiile aplicate senatorilor şi deputaţilor descoperiţi de A.N.I. în conflict de interese în perioada 2007 – 2013, încetează de drept.

”În ziua de 10 mai 2018, Plenul Curții Constituționale, învestit în temeiul art.146 lit.a) teza întâi din Constituție și al art.11 alin.(1) lit.A.a) și art.15 din Legea nr.47/1992 privind organizarea și funcționarea Curții Constituționale, s-a pronunțat, în cadrul controlului anterior promulgării, asupra obiecției de neconstituționalitate a dispozițiilor Legii pentru modificarea Legii nr.176/2010 privind integritatea în exercitarea funcțiilor și demnităților publice, pentru modificarea și completarea Legii nr.144/2007 privind înființarea, organizarea și funcționarea Agenției Naționale de Integritate, precum și pentru modificarea și completarea altor acte normative, obiecție formulată de Președintele României. În urma deliberărilor, Curtea Constituțională, cu majoritate de voturi, a respins, ca inadmisibilă, obiecţia de neconstituţionalitate formulată. Decizia este definitivă și general obligatorie și se comunică Președintelui României. Argumentele reținute în motivarea soluției pronunțate de Plenul Curții Constituționale vor fi prezentate în cuprinsul deciziei, care se va publica în Monitorul Oficial al României, Partea I”,  arată judecătorii  C.C.R., într-un comunicat de presă.

Klaus Iohannis, lovit de judecătorii Curții Constituționale! PSD câștigă meciul cu președintele!

Klaus Iohannis a primit această lovitură după ce în luna martie a retrimis această lege în Parlament. Majoritatea PSD-ALDE a respins cererea de reexaminare.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×