Klaus Iohannis i-a revocat pe Lucian Şova şi Paul Stănescu. Care sunt propunerile pentru Transporturi şi Dezvoltare

Klaus Iohannis a semnat revocarea din funcţie a miniştrilor Lucian Şova şi Paul Stănescu de la Ministerul Transporturilor şi Ministerul Dezvoltării, după 42 de zile de când cei doi şi-au dat demisia. Propunerile sunt Lia Olguţa Vasilescu la Dezvoltare şi Mircea Drăghici, la Transporturi.

Administraţia prezidenţială a emis un comunicat prin care a informat cu privire la semnarea celor două decrete: „Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat joi, 3 ianuarie a.c., următoarele decrete:

Klaus Iohannis i-a revocat pe Lucian Şova şi Paul Stănescu

Decret pentru constatarea vacanței unei funcții de membru al Guvernului prin demisia domnului Paul Stănescu, viceprim-ministru, ministrul dezvoltării regionale şi administrației publice; Decret pentru constatarea vacanței unei funcții de membru al Guvernului prin demisia domnului Lucian Şova, ministrul transporturilor”, se arată în comunicat.

Printr-un mesaj remis în ultima zi a anului trecut, 31 decembrie 2018, PSD i-a cerut lui Klaus Iohannis să debolcheze situaţia de la cele două ministere şi să semneze cele două decrete, motivând că situaţia afectează imaginea României la nivel european. Mesajul a venit în contextul în care România preluat preşedinţia rotativă a Uniunii Europene. „România urmează să preia preşedinţia Consiliului UE cu o situaţie nefericită de blocaj la două ministere importante. Îi cerem Preşedintelui să lase deoparte vendetele politice şi să deblocheze această situaţie care afectează profund imaginea României la nivel european”, este mesajul care a apărut pe pagina de Facebook a PSD în ultima zi a anului.

Lia Olguţa Vasilescu, propunerea PSD pentru Ministerul Dezvoltării

Nu-i acceptă nici pe Lia Olguţa Vasilescu la Dezvoltare şi Mircea Drăghici, la Transporturi

Viorica Dăncilă anunţa că propunerile PSD pentru Ministerul Dezvoltării şi Ministerul Transporturilor, Olguţa Vasilescu, respectiv Mircea Drăghici, au fost refuzate de către preşedintele Klaus Iohannis: „Preşedintele a confirmat încă o dată că nu poate să îşi exercite rolul de mediator. Fiecare ieşire arată că are accese puternice politice fiecare ieşire fiind un atac la adresa PSD, I-am cerut domnului preşedinte o decizie privind numirea celor doi miniştri de la Transporturi şi Dezoltare. Era firesc să avem un răspuns după decizia CCR, preşdintele mi-a comunicat că nu va accepta propunerile”,