Klaus Iohannis este de acord ca demnitarii să aibă salariile înghețate în anul 2020: „Mi se pare un lucru potrivit”

Dan Suta   
în Stiri de ultima ora
09/12/2019, 17:11
Klaus Iohannis este de acord ca demnitarii să aibă salariile înghețate în anul 2020: „Mi se pare un lucru potrivit”
Klaus Iohannis susține înghețarea salariilor demnitarilor. Sursa foto: captură Youtube

Președintele României, Klaus Iohannis, a declarat astăzi că este de acord ca demnitarii să aibă salariile înghețate în anul 2020 și că acest lucru trebuie făcut pentru a le da un semnal românilor că nu este normal ca unii să aibă salarii foarte mari, iar alții foarte mici.

Klaus Iohannis susține înghețarea salariilor demnitarilor

Iohannis a spus că este potrivită această măsură și a încurajat guvernul Orban să continue să lupte pentru implementarea ei.

„Da, mi se pare un lucru potrivit. Dacă vrem să fim politicieni responsabili, trebuie noi care stam in varful piramidei să dăm semnalul ca înțtelegem că nu toată lumea poate să beneficieze de creșteri salariale și e un moment potrivit ca o creștere salarială trebuie să fie și o oportună”, a declarat președintele statului.

„I-am încurajat să meargă mai departe cu această măsură”

„I-am încurajat să meargă mai departe cu această măsură”, a mai spus Klaus Iohannis astăzi, notează antena3.ro.

Tot azi a ieșit din nou la rampă cu o serie de acuzații față de fosta guvernare și ministrul Finanțelor, Florin Cîțu. Acesta a spus că PSD a distrus economia țării și că a mințit în legătură cu bugetul României.
„Totul a fost premeditat. Acești oameni au distrus această economie, au aruncat-o aici doar pentru interesul personal. Aveau timp. Să spunem că ignorau avertismentul din ianuarie, dar în aprilie deja știai că te îndrepți spre un deficit de 4% din PIB”, a spus Cîțu.
„Trebuia să iei măsuri care să corecteze acea situație. Mai mult, au mințit în Parlamentul României. Au mințit cu bugetul și au minți și la rectificare. Toate aceste documente vor fi prezentate Curții de Conturi”,  a mai declarat ministrul de Finanțe.
Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×