Începem „bine” 2018! Kim Jong-un ameninţă cu războiul nuclear!

Claudia Mîţoi    Alex Bradescu   
în Stiri de ultima ora
01/01/2018, 11:51
Începem „bine” 2018! Kim Jong-un ameninţă cu războiul nuclear!

Liderul de la Phenian, Kim Jong-un, a îndemnat luni Coreea de Nord să producă în masă focoase nucleare şi rachete balistice. Într-un mesaj de Anul Nou, el a avertizat comunitatea internaţională, şi în special SUA, că „butonul nuclear” e pe biroul său.

„Trebuie să producem în masă focoase nucleare şi rachete şi să accelerăm desfăşurarea lor”, a declarat Kim Jong-Un în discursul de Anul Nou, repetând că Nordul şi-a atins scopul, de a accede la statutul de ţară nucleară, informează AFP, citat de Agerpres.

Kim Jong-un: „Nu vă jucaţi cu focul!”

El a continuat avertizând că statul nord-coreean „poate înfrunta orice ameninţare nucleară din partea Statelor Unite, ea dispune de o puternică forţă de descurajare care este capabilă să împiedice Statele Unite să se joace cu focul. Butonul nuclear este întotdeauna pe biroul meu. Statele Unite trebuie să ia aminte că nu este un şantaj, ci realitatea”, a avertizat el.

Noile declaraţii ale liderului comunist intervin într-un moment în care un fost înalt responsabil militar american a atras atenţia că Statele Unite nu au fost „niciodată atât de aproape” de un război nuclear cu Coreea de Nord.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×