Lumea filmului, în doliu! A murit actorul Jean Rochefort

Filon Stan    Claudia Mîţoi   
în Hotnews
09/10/2017, 16:56
Lumea filmului, în doliu! A murit actorul Jean Rochefort

Actorul Jean Rochefort, unul dintre actorii cei mai populari ai cinema-ului francez, a murit în noaptea de duminică spre luni la vârsta de 87 de ani, a anunţat luni fiica sa Clémence, relatează AFP. Actorul, care a fost spitalizat în luna august, a murit într-un spital parizian, a precizat ea.

Actorul a încântat o lume întreagă, inclusiv pe români, cu primul său mare succes, rolul avut în filmul „Cartouche”, realizat în 1961. Au urmat apoi multe altele, în anii 70, de exemplu „Angelica marchiza îngerilor” sau „Marele blond cu un pantof negru”. Paleta sa interpretativă a fost extrem de largă, el putea încarna personaje comice, personaje tragice dar şi tragi-comice (cum a fost cazul cînd l-a încarnat pe Don Quijote). Numeroase premii i-au răsplătit talentul, printe altele un César pentru întreaga carieră oferit în 1999. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe GRUPA 7 pentru a vedea programul şi rezultatele din celelalte jocuri din preliminariile CM 2018! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi.

Jean Rochefort a jucat în 150 de filme

Celebru pentru vocea sa caldă şi mustăţile sale, Jean Rochefort a jucat în aproape 150 de filme, atât de autor cât şi pentru public. Libertin cinic în „Que la fete commence” al lui Bertrand Tavernier, el interpretează rolul unui valet englez flegmatic în „Les tribulations d’un chinois en Chine”, regizat de Philippe de Broca, sau pe acela al unui tată adulterin în „Un Eléphant ça trompe énormément”, al lui Yves Robert. Un alt rol memorabil este cel de prezentator radio solitar în „Tandem”, în regia lui Patrice Leconte.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×