Iohannis a vorbit despre decizia pe care o va lua în legătură cu șefa DNA!

Claudiu Ilie   
în Stiri de ultima ora
05/06/2018, 12:21
Iohannis a vorbit despre decizia pe care o va lua în legătură cu șefa DNA!
Klaus Iohannis despre Laura Codruta Kovesi

Președintele Klaus Iohannis a vorbit pe tema momentului, revocarea Laurei Codruța Kovesi. Șeful statului a spus că va respecta statul de drept și a adus în discuție independența procurorilor!

”În realitate sunt mult mai multe teme care reapar și merită discutate. Statutul procurorilor. Eu sunt convins și voi acționa în consecință, că procurorii trebuie să fie independenți. În niciun caz nu trebuie să fie controlați politic. Nu pot fi în subordinea unui politician, fie el ministru. Orice am face noi în România ca stat, trebuie să asigure independența procurorilor. E adevărat, în Constituție spune că procurorii sunt sub autoritatea ministrului. Eu înțeleg că ministrul Justiției ar trebui să aibă o autoritate în domeniu și să o folosească pentru a-i apăra, a-i apăra în dezbaterea publică. Autoritatea ar trebui să fie orientată spre înlesnirea muncii procurorilor. Nu sunt în subordinea ministrului. Oricine, orice ar spune, nu îi poate plasa în subordinea ministrului” a spus Klaus Iohannis.

Iohannis va respecta statul de drept, în ceea ce privește decizia în cazul șefei DNA

”Eu iau în calcul să respect statul de drept, să îl întăresc, să am grijă, atât cât pot, să rămână procurori independenți, cu respectarea Constituției. O decizie a CCR nu poate fi discutată prin referendum (…) Vedem din păcate că sunt tot mai mulți politicieni care pun sub semnul întrebării anumite aspecte ale independenței justiției și, dacă va fi nevoie, putem convoca un referendum pe această temă” a afirmat președintele statului.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×