Cod galben de inundaţii pe râurile din Dobrogea, de sâmbătă după-amiază până duminică seară

Alex Bradescu   
în Hotnews
07/10/2017, 08:42
Cod galben de inundaţii pe râurile din Dobrogea, de sâmbătă după-amiază până duminică seară

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis o avertizare cod galben de inundaţii pentru râurile din Dobrogea, valabilă de sâmbătă de la ora 16.00 şi până duminică la ora 24.00. Este primul cod galben din inundaţii din acest an calendaristic, care nu a adus până acum probleme majore în ceea ce priveşte acest fenomene în ţara noastră.

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor  semnalează „scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menţionate, cu posibile depăşiri ale cotelor de atenţie”.Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe GRUPA 5 pentru a vedea programul şi rezultatele din celelalte jocuri din preliminariile CM 2018! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi.

Inundaţii preconizate de hidrologi

Fenomenele se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri mici din sudul şi estul judeţului Constanţa, avertizează hidrologii. De asemenea, ei precizează că fenomenele hidrologice periculoase se pot produce mai ales pe afluenţi de grad inferior ai râurilor marcate pe hartă.

Capitala şi 11 judeţe din jumătatea de sud a ţării se vor afla, de sâmbătă dimineaţă, sub cod portocaliu de ploi abundente şi vânt puternic, în timp ce pentru alte 13 judeţe meteorologii au emis avertizare cod galben de ploi şi vânt puternic. De asemenea, la munte va ninge, va fi viscol şi se va depune strat de zăpadă.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×