Aeroporturile din Capitală au operat în condițiile sezonului rece. Întârzieri de până la 30 de minute au afectat zborurile! „Operare normală în condiţii de iarnă. Se degivrează aeronavele înainte de decolare, ceea ce conduce la întârzieri de până la 30 minute.
S-a intervenit şi se intervine când este necesar pentru deszăpezire la piste/platforme”, au precizat reprezentanții Companiei Naționale Aeroporturi București.
Metorologii au emis deja codul galben de ninsori și ger. Se pare că acesta s-a resimțit deja în cazul evenimentelor de mașini avariate, iar întârzierile de pe aeroport se fac deja cunoscute. Pasagerii din aeroporturile din Capitală și nu numai au avut de așteptat chiar și până la 30 de minute ca să se poată îmbarca. „Operare normală în condiţii de iarnă. Se degivrează aeronavele înainte de decolare, ceea ce conduce la întârzieri de până la 30 minute. S-a intervenit şi se intervine când este necesar pentru deszăpezire la piste/platforme”, au declarat reprezentanții Companiei Naționale Aeroporturi București.
Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie au anunțat că temperaturile continuă să scadă, iar maximele nu vor depăși mai mult de 3 grade Celsius. „Va fi foarte frig, cel mai probabil și mâine, dar mai ales începând de duminică. Primele două nopți sau dimineți ale săptămânii următoare vor fi cu ger, în special în nordul, centrul, nord-estul țării, dar valori sub limita de ger undeva până la -11, -12 grade Celsius sunt de așteptat și în nordul Olteniei și al Munteniei. Vom avea un prim episod de iarnă autentică din punct de vedere termic, nu neapărat și al ninsorilor, pentru că ninsorile vor cuprinde treptat toate regiunile în această noapte. Vor mai fi ninsori și pe parcursul zilei de mâine, dar pe arii restrânse, în regiunile vestice, de sud-vest, dar și în partea de răsărit a țării.
Duminică, ceva ninsori slabe tot rămân în zona litoralului, prin sud-vestul Munteniei și în sudul Banatului, dar sunt ninsori atât de slabe încât ar putea depune prin dealurile Moldovei sau ale Olteniei un strat de zăpadă de până la cel mult 5-6 centimetri. Ninsorile din celelalte zone ar putea lăsa un strat de zăpadă ceva asemănător cu o brumă mai groasă. Este vorba despre o pătrundere de aer foarte rece, de origine polară, care de marți va părăsi zona geografică a României. Temperaturile de atunci vor fi în creștere. Până în 20 ianuarie cel puțin, regimul termic va ajunge de la unul extrem de scăzut la un regim peste ceea ce ar fi normal să se înregistreze în această perioadă”, a declarat meteorologul Romica Jurca, de la Administrația Națională de Meteorologie.