Tribunalul Constituţional spaniol a anulat declaraţia de independenţă a Cataloniei. Puigdemont a fugit în Belgia!

Filon Stan   
în Hotnews
31/10/2017, 18:07
Tribunalul Constituţional spaniol a anulat declaraţia de independenţă a Cataloniei. Puigdemont a fugit în Belgia!

Tribunalul Constituţional al Spaniei a anulat marţi declaraţia de independenţă a Cataloniei votată vineri de parlamentul regional catalan, relatează agenţiile internaţionale de presă. Anularea declaraţiei de independenţă survine în urma cererii formulate de guvernul de la Madrid.

În urma declarării unilaterale a independenţei prin votul de vineri din parlamentul catalan, executivul spaniol a suspendat autonomia acestei regiuni şi a preluat controlul direct asupra ei, urmând ca pe 21 decembrie să se desfăşoare alegeri parlamentare anticipate în Catalonia. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe GRUPA B pentru a vedea rezultatele din celelalte jocuri din grupele Ligii Campionilor! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi.

Independenţa Cataloniei! Puigdemont, fugit în Belgia, vrea un proces corect

Preşedintele destituit al Cataloniei, Carles Puigdemont, a primit vestea în Belgia, unde a fugit de câteva zile. Puigdemont a declarat, la Bruxelles, că a venit în Belgia pentru a acţiona ”în libertate şi siguranţă” şi nu ca să ceară azil, adăugând că se află în capitala belgiană pentru că este capitala Europei, relatează The Associated Press.

Într-un discurs susţinut la Bruxelles, liderul catalan Carles Puigdemont a infirmat zvonurile potrivit cărora ar căuta să obţină azil politic în Belgia, pentru a scăpa de acuzaţiile care i se aduc în Spania.  Cu toate acestea, Puigdemont a afirmat că nu se va întoarce în Spania până când nu va primi „garanţia unui proces corect, cu separarea puterilor în stat”.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×