Incident chimic în Râmnicu Vâlcea. Trei oameni s-au intoxicat cu glicol

Alexandra Chivu   
în Stiri de ultima ora
24/11/2018, 08:29
Incident chimic în Râmnicu Vâlcea. Trei oameni s-au intoxicat cu glicol
Vineri seară a avut loc un incident chimic, în Râmnicu Vâlcea

Vineri seară, 23 noiembrie, a avut loc un incendiu chimic în Râmnicu Vâlcea. În urma acestuia, trei oameni s-au intoxicat cu glicol. Cei trei salariați ai unei firme de pe Platforma chimică au ajuns la spital, după ce au fost otrăviți cu reziduuri de substanță dintr-o cisternă CF, în timp ce executau procesele tehnologice de întreținere a acesteia. Incidentul a fost semnalat în jurul orei 17:19. Din primele verificări reiese că este este vorba de o substanță chimică folosită ca dizolvant, glicol. Acesta este utilizat ca antigel auto, dar care, în cantități mari, devine toxic. Intoxicarea cu această substanță este considerată urgență medicală.

Unul dintre angajați, care se afla în stare de inconștiență, a fost luat de o autosanitară a Serviciului de Ambulanță Județean, apoi transportat de urgență la spital. Ceilalți doi angajați, care sunt conștienți, au fost și ei preluați de o ambulanță a societății respective.

Incident chimic în Râmnicu Vâlcea

incident chimic în ramnicu valcea vineri seara
Platforma combinatului Oltchim

În zonă a fost trimis un echipaj de Cercetare Biologică, Radiologică și Chimico-Nucleară, de către Inspectoratul pentru Situații de Urgență Vâlcea(ISU), pentru a monitoriza eventualele implicații în afara amplasamentului. De asemenea, la fața locului a fost și o autospecială. Ulterior, ISU Vâlcea a garantat că zona din jurul cisternei unde a avut loc accidentul chimic este sigură, acolo nefiind înregistrate valori depășite de substanțe în atmosferă.

incident chimic ramnicu valcea
În urma incidentului chimic din Râmnicu Vâlcea, trei salariați au fost transportați la spital pentru că s-au intoxicat cu glicol
Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×