Porţi în fiecare zi aceeşi pereche de pantofi? Nimic mai grav! Cum îţi afectează mersul!

Filon Stan   
în Hotnews
21/09/2017, 00:04
Porţi în fiecare zi aceeşi pereche de pantofi? Nimic mai grav! Cum îţi afectează mersul!

Este foarte cunoscut faptul că încălţămintea poate afecta oasele, articulaţiile şi muşchii, mai ales când ea este incomodă. Din acest motiv, ideal ar fi să porţi în fiecare zi o altă pereche de pantofi. Când porţi aceeaşi pereche de încălţăminte zilnic, picioarele nu sunt protejate. Prin urmare, dacă nu vei varia înălţimea pantofilor, picioarele tale vor avea de suferit.

În timp ce mergi, talpa atinge pamântul, iar acest lucru poate afecta sănătatea picioarelor. Te poţi confrunta cu dureri de picioare, senzaţie care persistă mai ales în zona gambelor şi călcâielor. Afecţiunea de care poţi suferi se numeşte fasciită plantară, care apare când ligamentul care uneşte călcâiul şi degetele de la picioare se irită şi se inflamează, provocând durere. Fasciita plantară poate fi agravată dacă porţi în fiecare zi pantofi cu talpa joasă. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi

Încălţămintea îţi poate schimba mersul!

Picioarele sunt sprijinul nostru, aşadar extremităţile sunt importante pentru echilibru. Dacă acestea suferă şi nu îşi fac treaba 100%, vor fi suprasolicitaţi muşchii spatelui, oasele şi articulaţiile, lucru care provoacă durere de spate, şolduri, glezne etc. În plus, apar modificări de mers, de care s-ar putea să nu fii conştient în primele etape. De asemenea, durerea creşte când poziţia adoptată este incorectă.

Este recomandat ca încălţămintea să fie schimbată în fiecare zi sau o dată la două zile. În acest fel, picioarele îşi vor optimiza abilităţile. Acest lucru va îmbunătăţi poziţia şi sănătatea picioarelor. În plus, este foarte important să porţi în casă papuci de casă cu talpă din silicon.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×