Încă o lovitură pentru fumători! Linie telefonică pentru reclamaţii

Ionuţ Cataramă   
în Hotnews
06/02/2016, 10:19
Încă o lovitură pentru fumători! Linie telefonică pentru reclamaţii

Legea care interzice fumatul în spaţiile publice închise, în spaţiile închise de la locul de muncă, la locurile de joacă pentru copii – inclusiv cele din parc, în unităţile de învăţământ, în unităţi sanitare precum şi în cele destinate protecţiei copilului va intra în vigoare începând din 16 martie,aceasta fiind deja publicată în Monitorul Oficial.

Autorităţile lucrează acum la normele de aplicare a legii,în aşa fel încât aceasta să poată fi aplicată începând cu jumătatea lunii martie, scrie libertatea.ro.

Conform unor surse din Guvern, în aceste zile se analizează introducerii unei linii telefonice speciale unde să poată fi reclamaţi cei care încalcă legea.

” În acest fel facem mai uşoară munca poliţiştilor care trebuie să dea amenzile celor care nu respectă legea. Este practic imposibil ca oamenii legii să patruleze peste tot să-i urmărească pe cei care vor fuma în locurile interzise.Cred că,o linie telefonică gratuită,ceva de genul 112 ar fi o soluţie excelentă.Cei care văd oameni fumând în locurile publice închise,pun mâna pe telefon şi sună la acel număr.E totuşi o problemă la această oră. Unii dintre cei care analizează această posibilitate spun că aceea linie va fi super aglomerată şi va bloc.Mulţi vor suna să se afle în treabă,să facă glume”,spun sursele. Se mai ia în calcul,ca într-o primă fază să se poată suna chiar la 112 pentru a reclama încălcarea legii.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×