Ileana Stana Ionescu se retrage din teatru! Cum a ajuns să arate actrița

Actriţa Ileana Stana Ionescu, ajunsă la vârsta de 82 de ani, a anunțat că se retrage din teatru! Decizia sa a fost comunicată în mod oficial Teatrului Naţional „I.L. Caragiale” din Bucureşti, iar la motive actrița a trecut sănătatea ei precară. ”Din motive de sănătate, se retrage total din activitatea de pe scenă, începând cu această stagiune – adică din luna septembrie 2018”, au precizat reprezentanţii TNB pentru News.ro.

Actrița juca în trei piese foarte importante la Teatrul Național București! ”Doamna Ileana Stana Ionescu juca în următoarele spectacole din repertoriul curent al TNB: „Idolul şi Ion Anapoda” (rolul „Stavaroaia”), „Terorism” (rolul „pasager” şi „a doua femeie”), „Micul infern” (unde, acelaşi rol – „soacra”-, era jucat alternativ şi de doamna Rodica Popescu Bitănescu, care va prelua integral rolul)”, mai precizează instituţia, subliniind că „în primele două spectacole, Ileana Stana Ionescu va fi înlocuită, modificarea de distribuţie urmând să fie anunţată în timp util”.

Citește și Cât de mult s-a schimbat Doinița Oancea! Actrița are un nou iubit și este de nerecunoascut

Citește și Galerie foto. Cum arată actorii din „Game of Thrones” în viaţa reală

Ileana Stana Ionescu se retrage din teatru, după o carieră de 63 de ani

În urmă cu câteva luni, Ileana Stana Ionescu părea la ani depărtare de retragerea din teatru. ”Ce să fac, e structura mea, probabil că sunt înzestrată de Creator cu multă forţă. Şi sper să mai am câţiva ani ca să pot să mă comport aproape la fel. N-am niciun secret, este natura mea destul de robustă şi iubesc aşa de mult teatrul încât nu am niciun fel de strângere de inimă când începe spectacolul.  Asta îmi doresc cel mai mult, să fiu sănătoasă, să fiu alături de soţul meu, cu care m-am înţeles toată viaţa foarte bine şi doresc să ne bucurăm împreună şi să trăim tot aşa de fericiţi ca până acum” – declara Ileana Stana Ionescu pentru Libertatea.

Actrița Ileana Stana Ionescu a reușit să-și țină viața personală departe de ochii opiniei publice, iar acum, odată cu retragerea din lumea teatrului, îşi poate găsi timp să-și viziteze fiul. Andrei Manuel lucrează la un spital din America, la Tacoma, în statul Washington şi este recunoscut ca un medic specialist de cinci stele. Actriţa se plânge că fiul ei este „foarte departe” de ea, dar recunoaşte că acesta easte „singurul cusur” pe care îl are familia fiului său.

Ileana Stana Ionescu, o viață în slujba scenei

Ileana Stana Ionescu a debutat ca actriţă în 1955, la varsta de 19 ani, la Teatrul de Stat din Reşiţa, cu rolul Agnes în „Şcoala femeilor”, de Molière. În anul 1959 s-a transferat la Teatrul Tineretului din Piatra Neamţ. Din anul 1965 a lucrat la Teatrul Naţional din Bucureşti, precum şi la televiziune.

Din anul 2002 este societar de onoare al Teatrului Naţional „I.L. Caragiale” din Bucureşti. Ileana Stana Ionescu a făcut și politică! A fost aleasă chiar deputat de Bucureşti, în legislatia 2000-2004, ca reprezentantă a minorităţii italiene din România.

Printre cele mai importante apariţii ale sale în filme sunt: „Alo, aterizează străbunica!” (1981), „Secretul lui Bachus” (1984), „Secretul lui Nemesis” (1985), Cuibul de viespi (1987), Cucoana Chiriţa (1986), „Aici nu mai locuieşte nimeni” (1995), „Căsătorie imposibilă” (1999), „Păcală se întoarce” (2006), „Lombarzilor 8” (2006), „Las fierbinţi” (2012).