Ieșean condamnat la închisoare cu suspendare pentru că a jucat la păcănele banii de la UE

în Stiri de ultima ora
19/04/2018, 23:33
Ieșean condamnat la închisoare cu suspendare pentru că a jucat la păcănele banii de la UE
Ieșeanul a fost condamnat la închisoare cu suspendare, după ce a jucat banii UE la păcănele

Ieșeanul Andrei Anti a fost condamnat la 2 ani și 6 luni de închisoare cu suspendare pentru că a jucat la păcănele banii de la UE. Mai exact, judecătorii l-au condamnat pentru deturnare de fonduri europene. De asemenea, bărbatul a mai fost obligat la plata a peste 100.000 de lei, cuantumul fondurilor cheltuite în interes propriu, deși îi primise pentru o afacere.

Ieșeanul a jucat o parte din bani la jocurile de noroc, iar cealaltă parte i-ar fi dat fratelui său în contul unei datorii mai vechi.

Ieșeanul a folosit banii de la UE în scop personal

În 2014, Andrei Anti fusese mandatat prin procură notarială să administreze firma unei femei. El a depus dosarul pentru a obţine finanţare europeană, iar femeia a trebuit să plece în Danemarca în acea perioadă, din cauza unor probleme de sănătate.  ”Persoana vătămată a precizat că s-a întors în România cu intenţia de a se ocupa personal de afacerea demarată şi de implementarea proiectului, iar în acest context s-a întâlnit cu Anti Andrei, care a refuzat să-i restituie documentele societăţii pe care i le-a remis cu ocazia împuternicirii“, se arată în rechizitoriul procurorilor ieșeni, potrivit Ziarul de Iași.

Bărbatul ar fi trebuit să cumpere cu acei bani mai multe hectare de pământ, însă a luat prima tranşă, în valoare de 107.000 de lei și li-a văzut de treburile personale. Acum, potrivit sentinței, are de restituit până la ultimul leuț.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×