Hering vopsit, vândut drept somon! Cum erau păcăliți clienții!

Claudiu Ilie   
în Stiri de ultima ora
08/06/2018, 19:38
Hering vopsit, vândut drept somon! Cum erau păcăliți clienții!
Hering vopsit, vândut drept somon!

O amplă acţiune de control a fost demarată de angajaţii Comisariatului pentru Protecţia Consumatorilor al Municipiului Bucureşti la puţin timp după ce, pe masa lor, a ajuns o sesizare potrivit căreia „un produs vândut sub denumirea de somon este în realitate hering colorat”.

„Produsul reclamat era comercializat sub denumirea MATIAS SALMON, ambalat în caserole din material plastic, având o cantitate netă declarată de 200 de grame. Eticheta identificatoare a produsului evidenţia la capitolul Ingrediente 85% file hering marinat (file hering, sare, agent maturare somon, conservant: benzoat de sodiu) şi 15% ulei vegetal de floarea-soarelui. Coloraţia naturală a musculaturii heringului este alb-gălbuie, iar în urma procesului de preparare, prin utilizarea ingredientului denumit generic agent maturare somon, culoarea produsului finit devine roz-portocalie”, se arată în comunicatul remis presei de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC).

Heringul vopsit, vândut drept somon, retras de la vânzare

Potrivit unui comunicat al ANPC, în urma anchetei, SC Ocean Fish SRL a fost amendată cu 10.000 de lei, iar 160 de kilograme de pește a fost retras de la vânzare, conform Mediafax.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×