Hering vopsit, vândut drept somon! Cum erau păcăliți clienții!

Claudiu Ilie  
înStiri de ultima ora
08/06/2018, 19:38
Hering vopsit, vândut drept somon! Cum erau păcăliți clienții!
Hering vopsit, vândut drept somon!

O amplă acţiune de control a fost demarată de angajaţii Comisariatului pentru Protecţia Consumatorilor al Municipiului Bucureşti la puţin timp după ce, pe masa lor, a ajuns o sesizare potrivit căreia „un produs vândut sub denumirea de somon este în realitate hering colorat”.

„Produsul reclamat era comercializat sub denumirea MATIAS SALMON, ambalat în caserole din material plastic, având o cantitate netă declarată de 200 de grame. Eticheta identificatoare a produsului evidenţia la capitolul Ingrediente 85% file hering marinat (file hering, sare, agent maturare somon, conservant: benzoat de sodiu) şi 15% ulei vegetal de floarea-soarelui. Coloraţia naturală a musculaturii heringului este alb-gălbuie, iar în urma procesului de preparare, prin utilizarea ingredientului denumit generic agent maturare somon, culoarea produsului finit devine roz-portocalie”, se arată în comunicatul remis presei de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC).

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată?Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române!Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Heringul vopsit, vândut drept somon, retras de la vânzare

Potrivit unui comunicat al ANPC, în urma anchetei, SC Ocean Fish SRL a fost amendată cu 10.000 de lei, iar 160 de kilograme de pește a fost retras de la vânzare, conform Mediafax.

Te-ar mai putea interesa și:
    Închide ×