Google face un salt uriaș! Va traduce conversații în timp real. Cum e posibil

Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
16/01/2019, 13:55
Google face un salt uriaș! Va traduce conversații în timp real. Cum e posibil
Google va traduce în timp real conversații?!

Google face un nou pas pentru comunicarea rapidă, acesta va traduce conversații în timp real. Google anunță că asistentul digital al său va putea realiza în curând o traducere a conversațiilor, totul cu ajutorul unui nou mod de interpretare, conform news.ro.  Comanda pentru traducere se va face extrem de simplu.

Google vede o largă aplicare a tehnologiei noi în zona retail și cea pentru soport clienți, unde traducerea în timp real este necesară, căci angajații companiilor vor putea să comunica mult mai simplu și rapid cu clienții din alte țări.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Google va traduce conversații în timp real!

Google Assistant va urma să integreze “Interpreter Mode”, așa numit de compania americană. Acesta este un mod dedicat special traducerii în timpul real al converațiilor dintre doi vorbitori a două limbi diferite. “Hey Google, be my Spanish interpreter”, va fi modul prin care se fac face comnada pentur un translator al conversației, care se va face în ambele direcții. Google Assistant va începe să traducă după o secundă de la începerea conversației în cauză. Primul interlocutor va începe să vorbească, iar când va termina de vorbit celălat va înțelege și va răspunde, la o secundă diferență.

Google translate va traduce conversații în timp real
Google translate va traduce conversații în timp real

Google Assistant va traduce din spaniolă în engleză, pentru conversația în limba engleză, pentru vorbitul în spaniolă, traducerea va fi din engleză în spaniolă. La momentul lansării, Google a anunțat că va pune la dispoziție 27 de limbi. Primele dispozitive care pot beneficia de noul pas al Google sunt cele din seria Google Home, iar mai apoi smartphone-urilor cu Android.  Folosit de sute de milioane de oameni, sistemul este în mod constant îmbunătățit mulțumită inteligenței artificiale folosite pentru a oferi traduceri cât se poate de exacte pentru utilizatori. Cât de mari vor fi beneficiile pentru Google Translate nu se știe înca, însă inclusiv noi ar trebui să beneficiem de asta, deoarece încă există multe articole scrise în diferite limbi, care nu sunt disponibile și în limba română în cadrul platformei.

Închide ×