Specialiștii vin cu o serie de recomandări pentru a supraviețui în izolare fără stres, pe durata epidemiei cauzate de noul coronavirus.
Primul lucru pe care îl recomandă specialiștii pentru o izolare fără stres este alimentația bogată în proteine și alimente, cu un conținut ridicat de vitamine, scrie Știripesurse.
Astfel, chiar dacă stăm în casă, nu ar trebui să neglijăm mesele principale ale zilei, foarte importante pentru sănătate.
În același timp, nu trebuie să uităm de hidratarea corespunzătoare, și nici de activitatea fizică, cu atât mai mult cu cât am redus considerabil mișcarea pe care o făceam zilnic.
Așadar, o dietă echilibrată este importantă pentru sănătate, cu atât mai mult cu cât ieșim tot mai rar din casă.
Întrucât pe parcurs ce îmbătrânim pierdem masă musculară în detrimentul grăsimii, avem nevoie de proteine în toate cele trei mese principale ale zilei.
În plus, organismul are nevoie și de activitate fizică, pentru a putea transforma proteinele în mușchi.
Legat de suplimentele alimentare, acestea ar trebui luate doar după un consult de specialitate, pentru a se vedea dacă organismul nostru are nevoie de un anumit surplus de vitamine.
Între timp, se recomandă o dietă bogată în fructe și legume, adevărate depozite de vitamine. Hidratarea este la fel de importantă ca alimentația.
Specialiștii recomandă în cazul adulților cel puțin 2 litri de lichide pe zi, însă, din cauza lipsei activității, avem tendința de a bea mai puțină apă. Drept urmare, cea mai bună variantă de a contoriza câte lichide bem este să le ținem în sticle mari.
Așa, vom fi siguri că asigurăm necesarul de lichide de care are nevoie organismul nostru pentru o bună funcționare, ajutând astfel la o izolare fără stres, pe perioada epidemiei de coronavirus.
Întrucât mulți dintre noi stăm acasă în această perioadă, sedentarismul se poate instala imediat. O perioadă îndelungată fără mișcare poate avea efecte negative asupra sănătății noastre.
Tocmai de aceea este important să ne ridicăm de pe scaun sau din pat cel puțin o dată pe oră. În plus, specialiștii ne recomandă să facem plimbări de câte 10 minute, de mai multe ori pe zi.
Cei care nu au la dispoziție o curte sau o grădină pot urca scările blocului, exercițiu care ajută la buna funcționare a inimii, a plămânilor și pentru mușchii picioarelor.
Exercițiile de întindere a mușchilor (stretching), sunt și ele recomandate, ori cele de yoga, care contribuie foarte mult și la eliminarea stresului.