Gheorghe Flutur, depistat pozitiv cu coronavirus. Fostul ministru va fi dus la un spital din Iași

Președintele Consiliului Județean Suceava Gheorghe Flutur a fost confirmat pozitiv la testul cu noul tip de coronavirus. Politicianul a declarat că este încrezător în medicii care luptă împotriva acestui virus și speră că-și va reveni cât mai curând.

Fostul ministru al Agriculturii, confirmat pozitiv la testul COVID-19

Gheorghe Flutur (59 de ani) a îndeplinit funcția de Ministru al Agriculturii, Pădurilor și Dezvoltării Rurale în cadrul guvernului Tăriceanu (decembrie 2004 – octombrie 2006), iar în prezent este președintele Consiliului Județean Suceava. Politicianul a fost confirmat marți seara, 24 martie, pozitiv la testul cu coronavirus.

Având în vedere situația critică din Suceava unde mai multe cadre medicale au fost infectate cu COVID-19, cel mai probabil liberalul va fi transferat la un spital din Iași. Conform protocolului stabilit la nivel național Gheorghe Flutur va fi dus într-un spital în care se tratează astfel de pacienți, dar totul ține și de forma de boală pe care o are.

Care este starea de sănătate a fostului ministru

„Am încredere în medicii și întregul personal de aici. Mă leagă de acest Spital multe lucruri bune, investiții importante făcute an de an”, a declarat Gheorghe Flutur, relatează newsbucovina.ro.

Politicianul s-a adresat locuitorilor din Suceava cerându-le să stea în case pentru a putea scăpa mai repede de acest virus. În plus, Flutur le-a mulțumit și cadrelor medicale care zilele acestea fac eforturi extraordinare și pentru care are un gând de prețuire și respect.

„De felul meu sunt un om care mă implic – am făcut-o și în aceste săptămâni de foc, o voi face și în continuare. Acum sunt și eu printre cei afectați de coronavirus, dar sunt optimist că voi depăși repede și cu bine acest episod”, a mai spus președintele CJ Suceava.

„Pentru ce faceți în aceste zile de foc meritați tot respectul”, a ținut să le transmită Gheorghe Flutur medicilor din SJU Suceava, potrivit sursei menționate mai devreme.

Spitalul Județean de Urgență Suceava, închis din cauza coronavirusului

Virusul din China a produs cele mai multe îmbolnăviri ale cadrelor medicale în Suceava unde Spitalul Județean chiar s-a închis după ce mai mulți medici au luat COVID-19 de la un pacient. Aici este una dintre cele mai grave situații din țară, mai ales că numărul îmbolnăvirilor continuă să crească.

„Conform datelor raportate către Institutul National de Sănătate Publică din teritoriu, în prezent, un număr de 103 cadre medicale sunt  diagnosticate cu COVID 19, după cum urmează:

  • 43 Medici (27 medici la Suceava)
  • 45 Asistenți medicali ( 30 asistenți medicali la Suceava)
  • 14 Infirmieri ( 13 infirmieri la Suceava)
  • 1 îngrijitoare”, se arată în informarea Grupului de Comunicare Strategică.

Spitalul din Suceava a fost închis pentru a fi dezinfectat, iar după această procedură urmează să fie folosit exclusiv pentru pacienții diagnosticați cu COVID-19.